Jūrmala reklamēs sevi Norvēģijā

No 7. līdz 9.septembrim Jūrmalas pilsētas dome reklamēs Jūrmalas pilsētu un tās piedāvātos kūrorta un tūrisma produktus Norvēģijas Tūrisma organizāciju asociācijas rīkotajos semināros Stavangerā, Bergenā un Tronheimā.

Semināri tiek rīkoti ar mērķi iepazīstināt tūrisma nozares uzņēmumus Norvēģijā ar tūrisma galamērķiem un to jaunajiem produktiem Eiropā, tostarp Latvijā.

Līdz ar Jūrmalu semināros Norvēģijas pilsētās tiks reklamēta arī Rīga, ko pārstāvēs Rīgas Tūrisma attīstības birojs.

Norvēģijas tirgus ir nozīmīgs, – no kopējā tūristu skaita Jūrmalā tas veido 4%. Ik gadu norvēģu tūristi apmeklē Jūrmalu, lai izmantotu kūrorta ārstniecības un SPA piedāvājumus. Norvēģijas tūristiem Jūrmala ir pievilcīga šo pakalpojumu kvalitātes un norvēģu dzīves līmenim salīdzinoši lēto cenu dēļ.

Norvēģu interesi par Latviju un Jūrmalu veicina arī tas, ka lidsabiedrība „airBaltic” veic lidojumus no Rīgas uz lielākajām Norvēģijas pilsētām – Oslo, Bergenu un Stavangeru, savukārt „Norwegian Air” piedāvā lidojumus uz Rīgu no Olesunnas, Bergenas, Būdē, Oslo, Kristinsunnas, Stavangeras, Trumses, Tronheimas un citām pilsētām.

Jūrmala aktīvi īsteno dažādus mārketinga pasākumus, piedalās darba semināros, sadarbojas ar Norvēģijas tūrisma uzņēmumiem un plašsaziņas līdzekļiem, kā arī īsteno citas aktivitātes, lai piesaistītu un ieinteresētu tūristus.