Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā

Latvijā nav apstiprināts neviens saslimšanas gadījums ar jauno koronavīrusu

© REUTERS/SCANPIX/LETA

Šobrīd Latvijā nav apstiprināts neviens saslimšanas gadījums ar jauno koronavīrusu COVID-19, informē Slimību profilakses un kontroles centrs (SPKC).

"Cilvēkiem citu koronavīrusu infekcijas tiek reģistrētas visu gadu, īpaši rudenī un ziemā. Cilvēki slimo ar dažādiem koronovīrusu tipiem un apakštipiem. Ja esi saņēmis laboratoriskos izmeklējumus un ir konstatēta koronovīrusa infekcija, nejauc to ar COVID-19," atgādina SPKC speciālisti.

Kopumā pasaulē no 2019. gada 31. decembra līdz 2020. gada 19. februārim ziņots par 75192 laboratoriski apstiprinātiem saslimšanas gadījumiem, ko raisīja jauns koronavīruss (COVID-19). Tostarp saslimuši arī 16 veselības aprūpes darbinieki. 2012 pacienti ar nopietnām blakusslimībām ir miruši.

Lielākā daļa gadījumu reģistrēti Ķīnas Uhaņas pilsētā. Ir ziņots par ievestiem gadījumiem vairākās citās Ķīnas provincēs, Honkongas īpašās pārvaldes apgabalā, Taivānā, Makao īpašās pārvaldes reģionā, Taizemē, Japānā, ASV, Dienvidkorejā, Singapūrā un Vjetnamā, Malaizijā, Austrālijā, Nepālā, Francijā, Kanādā, Vācijā, Somijā, Itālijā, Apvienotajā Karalistē, Spānijā, Zviedrijā, Beļģijā, Ēģiptē.