Mārupītes plūdu likvidēšanā cietis ugunsdzēsējs

Šodien Mārupītes plūdu likvidēšanas darbos cietis viens no glābējiem, novēroja aģentūra LETA.

Kāds Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta darbinieks guvis kājas savainojumu - viņam uz kājas uzkritis no upītes izcelts koks. Sniegt palīdzību cietušajam ieradās ātrās palīdzības mediķi, kuri cietušo vispirms aprūpēja notikuma vietā, tomēr vēlāk nogādāja uz slimnīcu.

Patlaban pie Mārupītes aizsprostojuma, kas Pārdaugavā izraisījis plašus plūdus, trīs ugunsdzēsēju automašīnas atsūknē ūdeni no pārplūdušā upes posma.

Tāpat tiek gatavota vieta mehānisko ierīču uzstādīšanai, lai šādi varētu sākt tīrīt zem ielas esošo caurteci, jo ūdenslīdēju spēkiem vien darbus ātri nav iespējams paveikt.

Kā ziņots, pārplūdušās Mārupītes dēļ Pārdaugavā pirmdien tika noteikti arvien plašāki satiksmes ierobežojumi.

Kā aģentūru LETA informēja Rīgas domes Satiksmes vadības centrā, jau svētdien slēgta tika transporta satiksme O.Vācieša ielas posmā no Uzvaras bulvāra līdz Hermaņa ielai, - slēgtais ielas posms no abām pusēm norobežots ar zīmēm "Iebraukt aizliegts".

Pirmdienas rītā tika ierobežota satiksme arī Uzvaras bulvārī no Raņķa dambja līdz Eduarda Smiļģa ielai, turklāt applūda un satiksmei tika slēgta arī Jelgavas iela posmā no Akmeņu ielas līdz Vienības gatvei. Uzvaras bulvārī līdz pat Akmens tiltam nedarbojas luksofori un satiksmi regulē ceļu policija.

Mārupīte Rīgā pārplūda svētdien un ūdens sasniedza Ojāra Vācieša ielas braucamo daļu. Svētdien tika pārtraukta arī 10.maršruta tramvaja satiksme un tika pieņemts lēmums tramvaju novirzīt maršrutā uz depo un pasažierus tālāk pa maršrutu pārvadāt ar autobusiem.

Svarīgākais