Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā

Diskutēs par mototransporta pārvietošanos Latvijas mežos

© Mārtiņš Zilgalvis/F64

Latvijas Motoklubu asociācija otrdien, 18.februārī, rīko diskusiju "Par saudzīgu mototransporta pārvietošanos Latvijas mežu ceļos", informēja asociācijas pārstāvis Arnis Blodons.

Diskusija notiks Biķernieku kompleksajā sporta bāzē Sergeja Eizenšteina ielā 16, plkst.15. Tajā piedalīsies pārstāvji no Ceļu satiksmes drošības direkcijas (CSDD), Latvijas Motoklubu asociācijas, Latvijas Motosporta federācijas, VAS "Latvijas valsts meži", SIA "Rīgas meži", Valsts mežu dienesta, Valsts policijas un Valsts vides dienesta.

Blodons norādīja, ka diskusiju un sarunu ir rosinājuši pēdējā laika notikumi - nesankcionēta mototransporta izmantošana Ložmetējkalna teritorijā, kā arī nelegāla un ekstrēma pretdarbība, meža infrastruktūrā izvietojot dažādu šķēršļus.

Diskusijas mērķis ir rast kopīgu skatījumu par mototransporta pārvietošanos meža infrastruktūrā, skaidrot sabiedrībai ko drīkst, kur drīkst un kā sabalansēt sabiedriskās intereses, ievērojot visu pušu tiesības un pienākumus.

Diskusijas laikā plānots pārrunāt, kur drīkst un kur nedrīkst ar mototransportu pārvietoties mežu teritorijās, informēt par motociklistu starptautisko ētikas kodeksu, kā arī runāt par alternatīvas teritorijas tūrisma enduro treniņiem. Tāpat paredzēts runāt par kartēm un informatīvo datubāzi, to pieejamību, kā arī to, kā ierobežot nelegālu un ekstrēmu pretdarbību, takās un ceļos izvietojot naglas un metāla dzelkšņus.

Diskusijas mērķis ir rosināt ievērot saudzīgu un draudzīgu attieksmi pret Latvijas dabu.