Rinkēvičs par Misānes lietu: Tās vēl nav beigas

© Oksana Džadana/F64

Ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs komentējis Dānijā aizturētās Latvijas pilsones Kristīnes Misānes lietu.

Jau vēstīts, ka Dānijas apgabaltiesa piektdien nolēma neatbrīvot un paturēt apcietinājumā Misāni, kas faktiski nozīmē, ka viņa 20.februārī tiks izdota DĀR.

Rinkēvičs Facebook raksta, ka Misānei jebkurā gadījumā tiks nodoršināta palīdzība.

"Lai arī Dānijas tiesas lēmums Kristīnes Misānes lietā raisa neizpratni un sarūgtinājumu, tomēr tas nenozīmē procesa beigas. Ārlietu ministrija no paša sākuma ir sniegusi viņai visu iespējamo konsulāro un diplomātisko atbalstu. Arī tad, ja Misānes kundze tiks izdota Dienvidāfrikai, viņai tiks nodrošināta konsulārā palīdzība.


Esam jau panākuši vienošanos ar ES dalībvalsts Vācijas vēstniecību par sadarbību, lai ikdienā konsuls varētu pārliecināties par Kristīnes Misānes tiesību ievērošanu un atbalstītu viņu.

Esam pateicīgi vācu kolēģiem par viņu solidaritāti. Latvijas nerezidējošais vēstnieks Dienvidāfrikā apmeklēs Pretoriju, lai risinātu gan diplomātiskos, gan tiesiskos jautājumus (arī krimināltiesiskās sadarbības līgumu, kas ļautu pārņemt lietu vai arī nodot personu soda izciešanai Latvijā). Arī Eiropas Savienības vēstniece Pretorijā jau ir sākusi palīdzēt atsevišķu jautājumu risināšanā. Tāpat arī strādāsim ar starptautiskajām cilvēktiesību organizācijām. Tas nebūs viegli un tas nebūs ātri, bet esmu pārliecināts, ka kopīgiem spēkiem spēsim panākt pozitīvu iznākumu," pauda Rinkēvičs.

Svarīgākais