Vāc ziedojumus no zibens cietušai meitei

Sākta ziedojumu vākšana, lai palīdzētu Lāsmai Maksimovičai, kurai šā gada 23.jūlijā, ogojot mežā, iespēra zibens, aģentūru LETA informēja pašvaldībā.

Meitene ir viena no pieciem Madonas novada Kalsnavas pagasta iedzīvotāju Litas un Māra Maksimoviču bērniem. Pēc zibens spēriena viņa piedzīvoja klīnisko nāvi, taču, pateicoties drauga savlaicīgi sniegtajai palīdzībai, izdzīvoja.

Lāsma guvusi smagus ievainojumus, taču pašlaik atrodas Siguldas slimnīcas rehabilitācijas nodaļā. Viņa atrodas ratiņkrēslā, viņai ir bojāta centrālā nervu sistēma, kā arī radušies iekšējie mīksto audu bojājumi. Meitenei jāmācās atkal staigāt.

Rehabilitācija būs vajadzīga ilgstoši, tādēļ meitenei ir vajadzīgs finansiālais atbalsts, lai apmeklētu vingrošanas, peldēšanas procedūras, masāžas, ar kuru palīdzību viņa atkal varētu staigāt.

Dienas maksa rehabilitācijas centrā ir 15 lati. Medikamentu izmaksas mēnesī ir ap 50 latiem.

Visi, kuri cietušajai meitenei var sniegt kādu palīdzību, aicināti izmantot viņas mammas Litas Maksimovičas kontu AS "Latvijas Krājbanka" (LV78UBAL3300B86151001) vai AS "Swedbank" (LV59HABA0551008695199).

LETA jau ziņoja, ka 23.jūlijā Kauguru pagasta mežā no zibens spēriena smagi cietuši divi ogotāji, aģentūru LETA informēja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta Komunikācijas nodaļā.

Dienesta pārstāve Laura Bundule aģentūrai LETA pastāstīja, ka šāda veida zibens traumas iepriekš nav konstatētas.

18 gadus veca sieviete un 21 gadu vecs vīrietis mežā lasījuši mellenes, un, sākoties negaisam, sievietei iespēris zibens, kuru tālāk caur organismu, visticamāk, novadījusi ap kaklu esošā zelta ķēdīte.

Sievietei zibens spēriena rezultātā vienā pusē apdeguši mati un uz vairākām ķermeņa daļām redzamas apdeguma pēdas. Apdegums gan neesot smags, kā dažkārt, kad cilvēks apdeg ar uguns liesmu, taču apdeguma pēdas esot redzamas.

Savukārt otrs ogotājs zibens spēriena rezultātā esot aizsviests pāris metrus tālāk no sievietes.

Pēc aģentūras LETA rīcībā esošās informācijas, kopumā šovasar Latvijā zibens iespēris sešiem cilvēkiem.