Otrdiena, 23.aprīlis

redeem Georgs, Jurģis, Juris

arrow_right_alt Latvijā

Ugunsgrēkos Jelgavā un Rīgā gājuši bojā divi cilvēki; cietis arī viens ugunsdzēsējs

© Vladislavs Proškins/F64

Aizvadītajā diennaktī Latvijā dzēsti 11 ugunsgrēki un divos ugunsgrēkos gājuši bojā cilvēki, liecina Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) operatīvā informācija.

Šorīt glābēji steidzās uz izsaukumu Rīgā, kur ugunsgrēks bija izcēlies dzīvojamā mājā. Ierodoties notikuma vietā, tika konstatēts, ka ar atklātu liesmu deg divstāvu koka dzīvojamā māja pilnā apmērā. Pirms VUGD ierašanās no ēkas bija evakuējušies divi iedzīvotāji. Veicot dzēšanas darbus, ēkā tika atrasts cilvēks, kurš bija gājis bojā.

Tāpat dzēšanas darbu laikā cieta viens ugunsdzēsējs, kurš nodots mediķiem.

Patlaban turpinās ugunsgrēka dzēšanas darbi. Notikuma vietā strādā 23 ugunsdzēsēji glābēji, liesmu dzēšanai izmantojot četras autocisternas un autokāpnes.

Savukārt otrdienas vakarā VUGD saņēma izsaukumu uz Jelgavu, kur ugunsgrēks bija izcēlies dzīvojamā mājā. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji konstatēja, ka ar atklātu liesmu deg vienstāva dzīvojamās mājas jumta konstrukcija un ārsiena, kā arī blakus novietots celtniecības konteiners. Dzēšanas darbu laikā, konteinerī atrasts miris cilvēks.

Rīgā dzēstas septiņas ugunsnelaimes, citās pilsētās, līdzīgi kā novados, dzēsti pa diviem ugunsgrēkiem.

Diennakts laikā VUGD veicis desmit glābšanas darbus un saņēmis sešus maldinošus izsaukumus.

Kopš gada sākuma valstī kopumā reģistrēti 537 ugunsgrēki, no tiem seši bija kūlas dzēšanas darbi. Ugunsnelaimēs cietis 31, izglābti 43, bet gājuši bojā 18 cilvēki.