Trešdien starp mākoņiem parādīsies saule

© F64

Trešdien Latvijas lielākajā daļā starp mākoņiem uzspīdēs saule un gaidāmi īslaicīgi nokrišņi - sniegs, neliels lietus un galvenokārt Kurzemē no gubu mākoņiem iespējama arī krusa un kāds pērkona dārds, prognozē sinoptiķi.

Pūtīs lēns līdz mērens dienvidrietumu vējš, stiprāks vējš saglabāsies Kurzemē, kur rietumkrastā gaidāmas brāzmas līdz 18 metriem sekundē.

Maksimālā gaisa temperatūra būs +2..+6 grādi.

Rīgā nedaudz īslaicīgi līs, dienas gaitā samazināsies mākoņu daudzums un, pūšot lēnam līdz mērenam dienvidrietumu vējam, gaiss iesils līdz +5 grādiem.

Laikapstākļus nosaka plašs ciklons. Atmosfēras spiediens jūras līmenī pakāpies līdz 738-741 dzīvsudraba staba milimetram.

Latvijā

Otrdien, 8.oktobrī, Ministru kabinetā tika skatīti Iekšlietu ministrijas sagatavotie grozījumi Ceļu satiksmes likumā, Administratīvās atbildības likumā un Krimināllikumā. Rosinātie grozījumi minētajos likumos paredz no alkohola koncentrācijas pārbaudes procesa izslēgt iespēju personai subjektīvi bez jebkāda pamata atteikties no amatpersonas veiktās alkohola koncentrācijas pārbaudes vai nepiekrist tās rezultātiem, kā arī noteikt atbildību par atteikšanos no amatpersonas prasītās pārbaudes veikšanas.