Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā

Prognoze: svētdien Latviju skars jauns ciklons

© F64

Tuvākajās dienās Latvijā būs maz nokrišņu un gaisa temperatūra nedaudz pazemināsies, bet svētdien ieradīsies jauns ciklons un siltāks gaiss, prognozē sinoptiķi.

Ceturtdien vēl daudzviet gaidāmi īslaicīgi nokrišņi, piektdien - tikai vietām un nelieli. Sestdiena, iespējams, paies bez nokrišņiem. Savukārt svētdien un nākamās nedēļas sākumā visā valstī palaikam līs.

Vējam norimstot un debesīm skaidrojoties, zemākā gaisa temperatūra gaidāma naktī uz sestdienu - termometra stabiņš noslīdēs līdz 0..-6 grādiem.

Svētdien pastiprināsies dienvidu, dienvidrietumu vējš, vietām piekrastē brāzmās pārsniedzot 20 metrus sekundē. Gaisa temperatūra paaugstināsies, maksimālā temperatūra svētdienas vakarā vai pirmdien var sasniegt +10 grādus.

Nākamās nedēļas gaitā temperatūra pazemināsies un naktīs daudzviet noslīdēs zem nulles. Paaugstinoties atmosfēras spiedienam, laiks kļūs ne tikai vēsāks, bet arī sausāks un saulaināks.

Jau ziņots, ka šī ziema ir siltākā novērojumu vēsturē. Kopš 1.decembra vidējā gaisa temperatūra Latvijā sasniedz +2,7 grādus; iepriekšējā siltākā ziema piedzīvota tālajā 1924.-1925.gadā, kad decembra, janvāra un februāra vidējā gaisa temperatūra bija +1,0 grāds.