Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Latvijā

Latvija plāno parakstīt līgumu par sadarbību kultūras un mākslas jomā ar Kuveitu

© Oksana Džadana/F64

Latvija plāno parakstīt līgumu ar Kuveitu par sadarbību kultūras un mākslas jomā, liecina Ministru kabineta noteikumu projekts, kurš iesniegts izskatīšanai otrdien, 11.februārī, gaidāmajā valdības sēdē.

Noteikumu projektā norādīts, ka tas sagatavots ar mērķi radīt līgumtiesisko bāzi sadarbībai starp Latviju un Kuveitu kultūras un mākslas jomā, lai veicinātu abu valstu sadarbības attīstību šajā jomā pēc Kuveitas ierosinājuma.

Patlaban vēl nav noteikts paredzamais līguma parakstīšanas laiks, tomēr zināms, ka līgums pēc parakstīšanas stāsies spēkā dienā, kad pa diplomātiskajiem kanāliem būs saņemts rakstisks paziņojums, kas apstiprina, ka procedūras, lai šis līgums stātos spēkā, ir izpildītas.

Noteikumu projektā lasāms, ka sadarbība starp Latviju un Kuveitu aizsākusies jau kopš pirmajiem Latvijas neatkarības atgūšanas gadiem. Tāpat uzsvērts, ka Kuveita ir valsts ar augstu labklājības līmeni, kas velta lielu uzmanību kultūras projektu īstenošanai. Interesi par sadarbību ar Latviju ir izrādījis arī Kuveitas Pētniecības un studiju centrs.

Plānots, ka līgums veicinās tiešu kontaktu nodibināšanu un sadarbību starp abu valstu kultūras iestādēm. Tas paredz arī sadarbību visās kultūras un mākslas jomās, kultūras jomā iesaistīto apmaiņu un dalību kultūras pasākumos, kas tiek rīkoti abās valstīs. Līgums paredz sadarbību arī starp kultūras mantojuma aizsardzības iestādēm, muzejiem un bibliotēkām.

Noteikumu projektā norādīts, ka līdz šim sadarbība ar Kuveitu kultūras jomā praktiski nav notikusi.