Vairāk nekā puse iedzīvotāju labdarībai ziedo, lai gūtu "labi padarīta darba" apziņu

© Nora Krevnera/F64

 Latvijā 57,7% aptaujāto iedzīvotāju norādījuši, ka viņus ziedot labdarībai motivē apziņa par labi padarītu darbu, liecina veikalu tīkla "top!" aptauja par ziedošanas tradīcijām Latvijā.

Kā liecina aptaujas dati, populārākie labdarības veidi ir drēbju ziedošana labdarības konteineros (23,1%), mantu dāvināšana labdarības organizācijām (22,1%), palīdzēšana darbos grūtības nonākušajiem (14,2%), asins ziedošana (13,1%) un apkārtnes uzkopšana (11,8%). Runājot tieši par materiālajiem ziedojumiem, visizplatītākais ir tieši lietu atstāšana ziedojumu kastēs (52,6%), zvanot uz ziedojumu tālruņiem (30,3%).

Pēc aptaujas datiem, kopumā 97,4% respondentu uzsvēra, ka labdarība kā palīdzības forma ir būtiska un nepieciešama, kā arī 71,1% uzskata, ka viņu veiktie ziedojumi ir veicinājuši reālus uzlabojumus. Runājot par uzticību labdarības organizācijām, 67,6% respondentu atzina, ka pilnībā tām uzticas.

Kopumā vietējā veikalu tīkla "top!" interneta aptaujā laika posmā no šī gada 17.janvāra līdz 24.janvārim piedalījās 796 respondenti no Rīgas (11,9%) un Pierīgas (5,8%), Vidzemes (37,2%), Kurzemes (22,4%), Zemgales (14,2%) un Latgales (8,5%). Respondenti lokā 90,2% bija sievietes un 9,8% bija vīrieši.

Latvijā

Jāvērtē, vai un kā sankciju piemērošana nelietderīgi naudu tērējušām iestādēm ietekmētu iestāžu pakalpojumu saņēmējus - iedzīvotājus, uzņēmējus un nevalstiskās organizācijas, komentējot Valsts prezidenta Edgara Rinkēviča priekšlikumu, aģentūrai LETA pauda Ministru prezidente Evika Siliņa (JV).

Svarīgākais