Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Latvijā

Arī šorīt autovadītājiem jāuzmanās slideno ceļu dēļ

Attēlam ir ilustratīva nozīme © Gints Ivuškāns/F64

Sniega un apledojuma dēļ šorīt visos Latvijas reģionos atsevišķi ceļu posmi var būt slideni, tomēr pretslīdes materiālu kaisīšanas dēļ braukšanas apstākļi uz ceļiem manāmi uzlabojas, liecina VAS "Latvijas valsts ceļi" (LVC) apkopotā operatīvā informācija.

Vēl pirms neilga brīža Latvijā apledojuši posmi bija gandrīz uz visiem lielajiem ceļiem un ceļu uzturēšanas darbos bija iesaistītas 130 VAS "Latvijas autoceļu uzturētājs" ziemas dienesta tehnikas vienības.

Ap plkst.7 uz valsts galvenajiem autoceļiem apledojis aizvien ir Ventspils šosejas posms no Strazdes līdz Usmai, Daugavpils šosejas posms no Pļaviņām līdz Nīcgalei, Rēzeknes šosejas posms no Jēkabpils līdz Teiču dabas rezervātam, kā arī Vidzemes šosejas posms no Vangažiem līdz Raunas pagriezienam un Valmieras šosejas posms no Murjāņiem līdz Braslas tiltam.

Uz reģionālajiem autoceļiem apgrūtināta braukšana ir Rīgas, Alūksnes, Balvu, Cēsu, Daugavpils, Dobeles, Gulbenes, Jēkabpils, Krāslavas, Liepājas, Tukuma, Valkas un Valmieras apkārtnēs.

Autovadītāji tiek aicināti braukt uzmanīgi, izvēloties ceļa seguma stāvoklim atbilstošu braukšanas ātrumu, ievērojot piesardzīgu distanci un atceroties, ka braukšanas apstākļi var mainīties ļoti strauji, turklāt uz ceļiem var veidoties grūti pamanāma atkala.