Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā

Šogad Latviju Eirovīzijā pārstāvēs Samanta Tīna

© Ilze Zvēra/F64

8.februāra vakarā deviņi LTV autoru un izpildītāju konkursa "Supernova 2020" finālisti kāpa uz šova skatuves, lai sacenstos par iespēju pārstāvēt mūsu valsti 65. starptautiskajā Eirovīzijas dziesmu konkursā Roterdamā.

Šogad gods pārstāvēt Latviju 65. Eirovīzijas dziesmu konkursā būs dziedātājai Samantai Tīnai ar dziesmu “I’m Still Breathing”

Šovakar uz autoru un izpildītāju konkursa “Supernova 2020” fināla skatuves kāpa deviņi izpildītāji, kuri cīnījās par uzvaru un tiesībām pārstāvēt Latviju 65. starptautiskajā Eirovīzijas dziesmu konkursā - Samanta Tīna, Miks Dukurs, Katrīna Dimanta, Edgars Kreilis, ANNNA, Katrīna Bindere, DRIKSNA, Seleste un grupa “Bad Habits”.

Fināla priekšnesumus televīzijas tiešraidē vēroja arī žūrija, kuru veidoja Igaunijas jaunās alternatīvās mūzikas raidstacijas "Raadio 2" galvenā satura redaktore Mārja Merivo-Parro, Lietuvas nacionālās atlases žūrijas locekle, "LRT" šovu vadītāja Gerūta Griniūte, "Universal Music Group" Baltijas reģiona vadītājs Petri Mannonens no Somijas, kā arī pašmāju "Radio SWH" programmu producents un mūziķis Artis Dvarionas.

Bukmeikeri šogad izteiktus līderus nacionālās atlases finālistu vidū nesaskatīja, taču par galvenajiem favorītiem starp deviņiem finālistiem uzskatīja Dukuru, Dimantu, grupu "Bad Habits" un Tīnu.

Atgādinām, ka šī bija vienīgā tiešraide, kurā arī skatītāji varēja aktīvi balsot par savu favorītu, kuram uzvara “Supernova 2020” nodrošinās iespēju pārstāvēt Latviju starptautiskajā Eirovīzijas dziesmu konkursā Roterdamā, Nīderlandē.

Šogad 65. starptautiskajā Eirovīzijas dziesmu konkursā piedalīsies 41 dalībvalsts. Pirms nedēļas Roterdamā notikušajā izlozē tapa zināms, ka Latvija piedalīsies otrajā pusfinālā, kas notiks 14. maijā. Par vietu finālā šajā pusfinālā cīnīsies arī Igaunija, Dānija, Austrija, Šveice, Somija, Moldova, Sanmarino, Serbija, Islande, Čehija, Grieķija, Bulgārija, Armēnija, Gruzija, Portugāle un Albānija.