Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Latvijā

"Muzikālās bankas" pasākumam nākamgad Daugavpils tērēs teju 80 000 eiro

© Vladislavs Proškins/F64 Photo Agency

"Latvijas Radio 2" aptaujas "Muzikālā banka" noslēguma pasākuma norisei Daugavpilī nākamgad pašvaldība atvēlēs 79 140 eiro, informēja pilsētas pašvaldībā.

Šonedēļ domes Finanšu komitejas sēdē deputāti skatīja lēmumprojektu par līdzfinansējuma paredzēšanu 2021.gada pašvaldības budžetā "Muzikālās bankas" noslēguma pasākuma rīkošanai Daugavpilī nākamā gada februārī. Līdzfinansējums pasākuma rīkošanai ir 79 140 eiro. Šī summa tiks paredzēta pašvaldības budžetā.

Daugavpils domes un Latvijas Radio noslēgtais līgums paredz sadarbību vismaz trīs turpmākos gadus, tāpēc tiek lemts arī par atbalstu 2021.gada pasākumam.

Daugavpilī "Muzikālās bankas" noslēguma pasākumi ir notikuši divas reizes.

Jau ziņots, ka aptaujas "Muzikālā banka 2019" finālšova norisei šogad Daugavpils dome piešķīrusi aptuveni 60 000 eiro, informēja domes priekšsēdētāja vietnieks Jānis Dukšinskis (Latgales partija).

Viņš nevarēja precīzi komentēt, kādi būs pašvaldības ieņēmumi pēc pasākuma, taču aicināja "Muzikālo banku" uztvert kā pilsētas atpazīšanas veicināšanas pasākumu.

"Muzikālā banka" pirmo reizi Daugavpilī norisinājās pirms gada, un domes vadības pārstāvis apgalvoja, ka par to saņemtas labas atsauksmes.

"Muzikālā banka" ir "Latvijas Radio 2" radio šovs, kurā katru gadu ar klausītāju balsojumu tiek noteiktas vērtīgākās un mīlētākās pašmāju dziesmas. Ik gadu "Muzikālās bankas" aptauja noslēdzas ar apbalvošanas ceremoniju, kurā piedalās to dziesmu autori un izpildītāji, kuru darbus radio klausītāji un žūrija novērtē visaugstāk.