Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā

Autovadītājiem! Daudzviet Latvijā ir apgrūtināta braukšana

Ilustratīvs attēls © F64

Visā Latgalē un daudzviet Vidzemē un Zemgalē šorīt ir apgrūtināti braukšanas apstākļi pa valsts galvenajiem un reģionālajiem autoceļiem, liecina VAS "Latvijas valsts ceļi" (LVC) apkopotā operatīvā informācija.

Apledojošie ceļa posmi tiek kaisīti ar pretslīdes materiāliem. Lai uzlabotu braukšanas apstākļus, ceļu uzturēšanas darbos iesaistītas 83 uzņēmuma "Latvijas autoceļu uzturētājs" ziemas dienesta tehnikas vienības.

Apgrūtināti braukšanas apstākļi uz valsts galvenajiem autoceļiem ir Siguldas šosejas (A2) posmā Vangaži-Veclaicene, Valmieras šosejas (A3) posmā Murjāņi-Braslas tilts un posmā Strenči-Valka, Daugavpils šoseja (A6) posmā Pļaviņas-Paternieki, autoceļa Jēkabpils-Terehova (A12) visā garumā, autoceļa Smiltene-Gulbene (P27) visā garumā, autoceļa Grebņeva-Medumi (A13) visā garumā, autoceļa Rēzekne-Gulbene (P36) visā garumā, autoceļa Pļaviņas-Gulbene (P37) posmā Aiviekste-Gulbene, Daugavpils apvedceļa (A14) visā garumā, autoceļa Balvi-Kapūne (P47) visā garumā un Rēzeknes apvedceļa (A15) visā garumā.

Uz reģionālajiem autoceļiem apgrūtināta braukšana ir Rīgas, Aizkraukles, Alūksnes, Balvu, Cēsu, Daugavpils, Gulbenes, Jelgavas, Jēkabpils, Krāslavas, Ludzas, Madonas, Ogres, Preiļu, Rēzeknes, Valkas un Valmieras apkaimē.

Apmierinoši braukšanas braukšanas apstākļi šorīt ir tikai Kurzemē un Vidzemes piekrastē.

Sinoptiķi prognozē, ka ceturtdien, sākot no valsts ziemeļiem, pamazām izklīdīs mākoņi, spīdēs saule un pazemināsies gaisa temperatūra. Vietām vēl gaidāmi nelieli īslaicīgi nokrišņi un apledojuši ceļi.

Autovadītāji tiek aicināti braukt uzmanīgi, izvēloties ceļa seguma stāvoklim atbilstošu braukšanas ātrumu, ievērojot piesardzīgu distanci un atceroties, ka braukšanas apstākļi var mainīties ļoti strauji, turklāt uz ceļiem var veidoties grūti pamanāma atkala.