Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Latvijā

Ušakovs publiski nosauc Burovu par nodevēju

© Mārtiņš Zilgalvis/F64 Photo Agency

Rīgas domes priekšsēdētājs Oļegs Burovs (GKR) vienojies ar opozīciju pārstāvošajiem politiskajiem spēkiem sasaukt trīs domes sēdes, taču nenodrošināt tajās kvorumu, tādējādi radot tiesisku pamatu domes atlaišanai. Tikmēr bijušais Rīgas domes vadītājs Nils Ušakovs nekautrējas O.Burovam veltīt ļoti skarbus vārdus.

"Nodevības seja. Kad kļuva skaidrs, ka par “atkritumu krīzi” Rīgas domi pēc likuma atlaist neizdosies, talkā nāca Burovs. Droši vien absolūti nesavtīgi. Viņš vienojās ar nacionālistiem & Co par to, kā palīdzēt ministram Pūcem," trešdien sociālajā tīklā facebook raksta N.Ušakovs.

"Mērs Burovs pats trīs reizes sasauc sēdes, pats arī norauj kvorumu un tādējādi dod Saeimai jaunu iespēju atlaist galvaspilsētas domi. Un par to Burovs saņems iespēju, ar to pašu nacionālistu atbalstu, vēl vismaz 2 vai pat veselas 3 nedēļas palikt mēra kabinetā. Mērs, kas ir nodevis domi un pilsētu - tādu Rīga vēl nav pieredzējusi nekad savu 800 gadu pastāvēšanas laikā," tik skarbs ir bijušais Rīgas domes vadītājs.

Ziņu aģentūra LETA jau vēstīja, ka ceturtdien gaidāmā domes sēde, kurā jālemj arī par paša Burova atstādināšanu no amata, visticamāk, būs trešā sēde, uz kuru opozīcija neieradīsies, tādējādi ļaujot Burovam saglabāt "tehniskā vadītāja" amatu.

Savā paziņojumā medijiem pats Burovs pauž nostāju, ka "ja šis sasaukums nevar pieņemt budžetu, ir jāiet uz vēlēšanām".

"Rīdzinieki nav pelnījuši deputātus, kuri atsakās strādāt un nostājas pret iedzīvotāju interesēm. Un tas, ko dara mūsu "de jure" partneri, bet "de facto" bijušie partneri no partijas "Saskaņa" ir nekas cits kā vēršanās pret rīdzinieku interesēm un sabotāža," kritiku kolēģiem pauž Burovs, norādot, ka "saskaņieši" ne tikai atsakoties strādāt, bet nodarbojoties pat ar kaitniecību, neapstiprinot budžetu un liedzot ieviest algu pieaugumu bērnudārzu pedagogiem, skolu medmāsām un īstenot citas budžetā paredzētās lietas.

Burovs norāda, ka aizvadītajā nedēļā "Saskaņai" bijusi virkne iespēju "sākt strādāt", taču viņi to neizmantojuši.

Jau ziņots, ka partija "Saskaņa" un deputātu bloks "Rīgai" jau no janvāra vidus mēģina Burovu gāzt no mēra amata un solījuši budžetu pieņemt tikai tad, kad Burovs tiks atstādināts.