Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Latvijā

Autovadītājiem jābūt uzmanīgiem; Latvijā ir apledojuši ceļi

© F64

Apledojuma dēļ šorīt daudzviet Latvijā ir apgrūtināti braukšanas apstākļi pa valsts galvenajiem un reģionālajiem autoceļiem, liecina VAS "Latvijas valsts ceļi" (LVC) apkopotā operatīvā informācija.

Uz austrumiem no Rīgas apledojis ir Daugavpils šosejas posms no Ogres līdz Pāterniekiem un autoceļa Tīnūži-Koknese posms no Rīgas apvedceļa līdz Skrīveru pagriezienam.

Vidzemes ziemeļu daļā šorīt braukšanas apstākļi pa lielajiem ceļiem ir apmierinoši. Latgalē apledojuši ir Daugavpils un Rēzeknes apvedceļi visā garumā, Rēzeknes šosejas posms no Jēkabpils līdz Varakļāniem, kā arī šosejas Grebņeva-Medumi posms no Špoģiem līdz Medumiem.

Turpretim uz rietumiem no Rīgas apledojis ir Liepājas šosejas posms no Apšupes krustojuma līdz Anneniekiem, Ventspils šosejas posms no Kūdras līdz Usmai, kā arī autoceļš Liepāja-Rucava visā garumā.

Tikmēr uz reģionālajiem autoceļiem apgrūtināta braukšana ir Rīgas, Daugavpils, Dobeles, Jēkabpils, Krāslavas, Liepājas, Limbažu, Ogres, Preiļu, Saldus, Tukuma, Ventspils un Talsu apkārtnēs.

Ceļu uzturēšanas darbos šorīt iesaistīta 81 VAS "Latvijas autoceļu uzturētājs" ziemas dienesta tehnikas vienība.

Autovadītāji tiek aicināti braukt uzmanīgi, izvēloties ceļa seguma stāvoklim atbilstošu braukšanas ātrumu, ievērojot piesardzīgu distanci un atceroties, ka braukšanas apstākļi var mainīties ļoti strauji, turklāt uz ceļiem var veidoties grūti pamanāma atkala.