Piebalgs: Jautājums par 100 latiem kā vienas dienas atalgojumu Latvijā bija neveiksmīgs joks

© f64

Jautājums un it kā neizpratne par 100 latu atalgojumu dienā Latvijas bezdarbniekiem tā dēvētajā simtlatu stipendiātu programmā bija Pasaules bankas (PB) prezidenta Roberta Zēlika neveiksmīgs joks, - LNT raidījumā "900 sekundes" sacīja Eiropas Savienības attīstības komisārs Andris Piebalgs.

"Tas tiešām bija viņa mēģinājums pajokot, bet tajā brīdī tā bija katastrofa, neveiksmīgs joks," sacīja Piebalgs. "Viens neveiksmīgs teikums medijos un pazūd viss pozitīvais," sacīja Piebalgs.

Pēc Piebalga teiktā, Zēliks ir ļoti labi informēts par situāciju Latvijā, un PB ir ļoti liela pieredze, strādājot ar Latviju.

Kā ziņots, augusta vidū, viesojoties Latvijā, PB prezidents Roberts Zēliks Siguldā klātienē iepazinās ar latvāņu iznīcināšanu, ko veica bezdarbnieki, kas iesaistīti tā dēvētajā 100 latu programmā.

PB prezidents ar lielu interesi uzklausīja informāciju par latvāņiem un to izplatību, kā arī šīs bezdarbnieku atbalsta programmas darbību Siguldā.

Zināmu mulsumu PB prezidentā izraisīja saņemtā informācija par strādnieku atalgojumu - 100 lati mēnesī. PB vadītājs bija pārsteigts un atkārtoti pārprasīja, vai šis ir vienas dienas atalgojums, uz ko saņēma paskaidrojumus, ka tā ir mēneša maksa par astoņu stundu darba dienu.

Kā uzsvēra Piebalgs, nesen darbu Latvijā beigusi arī kārtējā Eiropas Komisijas (EK) un Starptautiskā Valūtas fonda (SVF) misija. SVF novērtējums ir ļoti pozitīvs, ir vairākas programmas, kurās drīkst tērēt pat vairāk līdzekļu nekā līdz šim. "No kopējā aizdevuma vēl atlikuši 0,4 miljardi eiro, pārējā nauda jau ir Latvijā," piebilda Piebalgs.

Latvijā

Latvijas vīriešu basketbola izlases pretiniece Parīzes olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīra pusfinālā Kamerūna ir ļoti neērta un neparedzama komanda, sarunā ar aģentūru LETA secināja valstsvienības uzbrucējs Rodions Kurucs.

Svarīgākais