Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Latvijā

Kariņš lūgs Dānijas valdības vadītāju pievērst īpašu uzmanību Kristīnes Misānes lietai

© Oksana Džadana/F64

Ministru prezidents Krišjānis Kariņš piektdien, 31. janvārī, dosies darba vizītē uz Kopenhāgenu, Dānijas galvaspilsētu. Vizītes laikā K. Kariņam ieplānota tikšanās ar Dānijas premjerministri Meti Fredriksenu (Mette Frederiksen), bezpeļņas organizācijas "State of Green" apmeklējums un tikšanās ar Dānijā dzīvojošiem tautiešiem.

Ministru prezidents Krišjānis Kariņš tikšanās laikā ar Dānijas premjerministri Meti Fredriksenu plāno pārrunāt abu valstu divpusējās attiecības un lūgs Dānijas valdības vadītāju pievērst īpašu uzmanību Kristīnes Misānes lietai, aicinot abu valstu tiesībsargājošās iestādes uz sadarbību. K. Kariņš ar Dānijas kolēģi arī plāno pārrunāt Latvijas un Dānijas ekonomisko sadarbību un iespējas to paplašināt, kā arī reģiona drošības un Eiropas Savienības aktuālos jautājumus, tostarp Eiropas Zaļo kursu un nākamo Eiropas Savienības daudzgadu budžetu. Paredzēts, ka K. Kariņš kopā ar M. Fredriksenu apmeklēs "Energy Lab Nordhavn".

Vizītes laikā Ministru prezidents plāno apmeklēt bezpeļņas publiskās - privātās partnerības organizāciju "State of Green", lai iepazītos ar Dānijas klimata politiku, tostarp pieredzi vēja enerģijas izmantošanā. Dānija šajā jomā ir vadošā valsts pasaulē, 47% no tās kopējās patērētās elektroenerģijas tiek saražota no vēja enerģijas.

Ministru prezidentam ir arī paredzētas intervijas ar Dānijas laikrakstiem "Berlingske" un "Jyllands-Posten", kā arī tikšanās ar latviešu diasporas pārstāvjiem Dānijā.