Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā

Gulbenes novadā ugunsgrēkā metālapstrādes ražotnē cietis cilvēks

Attēlam ir ilustratīva nozīme © Oksana Džadana/F64

Gulbenes novadā pirmdien ugunsgrēkā metālapstrādes ražotnē cietis cilvēks,  informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD).

Vakar glābēji steidzās uz izsaukumu Gulbenes novadā, kur saskaņā ar sākotnējo informāciju dega metālapstrādes ražotne. Notikuma vietā ugunsdzēsēji konstatēja, ka notikuma vietā ar atklātu liesmu deg ražošanas ēkas 1200 kvadrātmetru platībā.

Ugunsgrēkā cieta cilvēks, kurš nodots mediķiem.

VUGD pārstāve Sandra Vējiņa pastāstīja, ka no ēkas tika iznesti 30 gāzes baloni. Notikuma vietā strādāja 14 ugunsdzēsēji glābēji no Gulbenes, Alūksnes un Balviem.

Pēc vairākām stundām šis paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks tika likvidēts.

Pagājušajā diennaktī ugunsdzēsēju palīdzība bija nepieciešama arī Rūpniecības ielā Madonā, kur dega vieglā automašīna viena kvadrātmetra platībā, Brīvības ielā Lubānā, kur dega starpstāvu pārsegums viena kvadrātmetra platībā, kā arī Beverīnas novada Brenguļu pagastā, kur mājas dūmvadā dega sodrēji viena kvadrātmetra platībā.

Aizvadītajā diennaktī VUGD saņēma 36 izsaukumus: septiņus - uz ugunsgrēku dzēšanu, 17 - uz glābšanas darbiem, bet 12 izsaukumi bija maldinājumi.