Nemiro lūdzis paskaidrojumus par Edmundam Valantam ierosināto dienesta pārbaudi

© Rūta Kalmuka/F64

Ekonomikas ministrs Ralfs Nemiro (KPV LV) lūdzis paskaidrojumus saistībā ar Ekonomikas ministrijas valsts sekretāra vietniekam Edmundam Valantam ierosināto dienesta pārbaudi par nepadarītajiem darbiem, otrdien intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam "Rīta Panorāma" sacīja ministrs.

Vienlaikus viņš arī norādīja, ka Valantam dienesta pārbaude, kuru ierosināja ministrijas valsts sekretārs Ēriks Eglītis, nav izbeigta.

"Neesmu pārliecināts, vai tā nav mazdrusku personīga atriebība. Lai par to pārliecinātos, es neesmu izbeidzis šo procesu, bet lūdzis paskaidrojumus. Pēc paskaidrojumu saņemšanas, redzēsim vai tas ir pamatoti vai nepamatoti un virzīsimies uz priekšu," sacīja ekonomikas ministrs.

Iepriekš TV3 raidījums "Nekā personīga" ziņoja, ka Eglītis pēc Ministru prezidenta Krišjāņa Kariņa (JV) rezolūcijas, ka ministrijai beidzot jāsakārto mājokļu politika, pret Valanti rosināja dienesta pārbaudi. Taču Nemiro ierosināto dienesta pārbaudi apturēja.

Tāpat ziņots, ka Nemiro iecerējis Eglīti pārcelt Centrālās statistikas pārvaldes priekšnieka amatā, bet viņa vietā plānots iecelt Valanti. Eglītis rotāciju netieši saista ar "Latvenergo" padomes konkursu, bet Nemiro šo saistību noliedz.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.

Svarīgākais