Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Latvijā

Notiks Saeimas komisija sēde saistībā ar koronavīrusa izplatību

© Kaspars Krafts/F64 Photo Agency

Saeimas Sociālo un darba lietu komisijas priekšsēdētājs Andris Skride (AP) nākamnedēļ sasaucis Sociālo un darba lietu komisijas sēdi, lai noskaidrotu Latvijas atbildīgo dienestu gatavību saistībā ar jauno koronavīrusu, kas strauji turpina izplatīties pasaulē.

Saeimas Sociālo un darba lietu komisijas priekšsēdētājs Andris Skride: "Jaunais koronavīruss jau ir prasījis vairāku cilvēku dzīvības un inficējušies ir vairāki tūkstoši, tai skaitā Eiropā un Amerikā, un vīruss turpina izplatīties. Šobrīd ir nepieciešams, lai Latvijas atbildīgie dienesti jau ir trauksmes gatavībā, ja kāds no inficētajiem cilvēkiem sasniegs Latviju, lai varētu atpazīt vīrusu un veikt karantīnas pasākumus. Tāpat ir nepieciešams noskaidrot, kādus preventīvos pasākums ir iespējams veikt jau šobrīd lidostā "Rīga", piemēram, uzstādot termokameras, lai noteiktu, vai cilvēkam nav drudzis, kas ir viena no pazīmēm koronavīrusam, un tas nav bijis vīrusa skartajās teritorijās".

Saeimas Sociālo un darba lietu komisijas sēde notiks 28. janvārī plkst. 10:00, uz kuru tiks uzaicināti visi atbildīgie dienesti.