Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā

Vakar ceļu satiksmes negadījumos Vidzemē un Latgalē gājuši bojā cilvēki

© Kaspars Krafts/F64

Vakar Latvijā reģistrēti 109 ceļu satiksmes negadījumi, kuros gāja bojā divi, bet cieta vēl 16 cilvēki, informēja Valsts policija.

Viena no avārijām ar bojāgājušo notikusi Vidzemē, bet otra - Latgalē. Jau ziņots, ka vakar Krāslavas novadā, uz Daugavpils šosejas, avārijā gāja bojā pusaudze, kura notriekta brīdī, kad gājusi pāri ceļam. Negadījums noticis plkst.7.20 Kalniešu pagastā, kur 1961.gadā dzimis vīrietis ar automašīnu "Renault Espace" notrieca 2006.gadā dzimušu meiteni. Par negadījumu sākts kriminālprocess un notiek izmeklēšana.

Trešdien desmit cilvēki cieta avārijās Rīgā un tās apkārtnē, bet pa diviem - Latgalē, Zemgalē un Vidzemē. Seši no cietušajiem bija gājēji, bet viens - velosipēdists.

Par automašīnas vadīšanu alkohola reibumā policija vakar aizturējusi četrus autovadītājus: divus - Rīgā un tās apkārtnē, bet pa vienam Kurzemē un Zemgalē. Rīgā aizturēts arī autovadītājs, kurš bija lietojis narkotiskās vielas.

Par ātruma pārsniegšanu autovadītājiem noformēti 187 protokoli. Rīgas apkārtnē par atļautā braukšanas ātruma pārkāpšanu sodīts 81 autovadītājs, Latgalē - 43, Vidzemē - 31, Zemgalē - 19, bet Kurzemē - 13 autovadītāji. Rīgā pieci autovadītāji sodīti arī par agresīvu braukšanu.

Kopumā policija vakar noformējusi 488 protokolus par ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumiem.