Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā

Sinoptiķi atkal prognozē jaunus siltuma rekordus

© F64

Pēc īslaicīga vēsuma ceturtdienas vakarā Latviju no rietumiem sasniegs jauns siltuma vilnis, kas pārspēs maksimālās gaisa temperatūras rekordus, prognozē sinoptiķi.

Sagaidāms, ka vēlā ceturtdienas vakarā Kurzemē tiks laboti vairāki 23.janvāra siltuma rekordi, pēc pusnakts var krist visas Latvijas 24.janvāra rekords - 1949.gadā reģistrētie +6,8 grādi.

24.janvāris ir vienīgā diena visā gadā, kurā Latvijā vēl ne reizi nav sasniegti pilni +7 grādi, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati.

Savukārt janvāra trešā dekāde ir vienīgā dekāde gadā, kurā nav reģistrēti +10 grādi. Pastāv iespēja, ka nākamnedēļ tiks sasniegta +10 grādu atzīme. Siltākais laiks nākamnedēļ atbilstoši pašreizējām prognozēm gaidāms otrdien un piektdien, mēneša pēdējā dienā.

Janvāra beigās un februāra sākumā, palielinoties ciklonu ietekmei, gaidāmi biežāki un stiprāki nokrišņi, lielākā daļa no tiem būs lietus. Palaikam pūtīs stiprs vējš, iespējama pat vētra.

Jau ziņots, ka šis mēnesis ir siltākais janvāris Latvijas meteoroloģisko novērojumu vēsturē. Ilgtermiņa prognozes liecina, ka februāris siltuma ziņā neatpaliks no decembra un janvāra, tādēļ arī ziema kopumā kļūs par pašu siltāko, kāda Latvijā ir pieredzēta.

Šajā nedēļā Latvijā līdz šim pārspēts 21 siltuma rekords - četri pirmdien un 17 otrdien, kad augstākā gaisa temperatūra bija +8,3 grādi Mērsragā.