Otrdiena, 19.marts

redeem Jāzeps

arrow_right_alt Latvijā

Vējonis ievēlēts par Latvijas Basketbola savienības prezidentu [papildināts]

© Romāns Kokšarovs/F64 Photo Agency

Raimonds Vējonis otrdien Latvijas Basketbola savienības (LBS) biedru sapulcē tiks ievēlēts par LBS prezidentu uz turpmākajiem četriem gadiem.

Vējonis saņēma 34 balsis, bet viņa konkurente Anete Jēkabsone-Žogota tika pie 14 balsīm.

Lai kļūtu par LBS prezidentu, bija jāsaņem vismaz 26 balsis no 50 sanākušajiem biedriem. Atbilstoši Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Eiropas nodaļas praksei, balsošana bija aizklāta.

"Šis atbalsts neapšaubāmi ir avansā. Kā jau priekšvēlēšanu gaisotnē teicu, mans mērķis ir strādāt komandā ar jums [LBS biedriem]. Pie šiem solījumiem turēšos. Gan pašam, gan padomes un valdes locekļiem jābūt atvērtiem idejām, lai varētu pieņemt lēmumus, kas vērsti uz Latvijas basketbola attīstību ilgtermiņā. Ir nepieciešams pārmaiņas un uzlabojumi," pirms balsojuma par padomes locekļiem teica Vējonis.

Pirms tam savas uzrunas laikā kandidatūru atsauca Kaspars Cipruss.

Bijušais Latvijas Valsts prezidents Vējonis ir aktīvs "Ogres" kluba līdzjutējs un ir iesaistījies dažādās ar basketbolu saistītās aktivitātēs. Viņam ir vairāk nekā divu gadu desmitu pieredze sabiedrības pārvaldē, gan ministriju vadīšanā, gan Valsts prezidenta amatā.

Viņam atbalstu izteikuši Nacionālās basketbola asociācijas klubā Vašingtonas "Wizards" spēlējošie Anžejs Pasečņiks un Dāvis Bertāns, viņa tēvs un ilggadējs Valmieras kluba spēlētājs Dainis Bertāns, basketbola klubs "Valmiera Glass/Vidzemes Augstskola", Valmieras Bērnu sporta skola, Cēsu pilsētas Sporta skola, biedrība "Sporta Klubs Cēsu Basketbols", Rūjienas novada sporta skola un biedrība "Sporta klubs Rūjiena", kā arī Latvijas basketbola izlases saspēles vadītājs Jānis Strēlnieks.

Pirmdien, 20.janvārī, LBS ģenerālsekretārs Edgars Šneps, kurš šo amatu ieņem kopš 2009.gada sākuma, paziņoja, ka basketbola saimniecībai vajadzīgs jauns ģenerālsekretārs.

Prezidents tāpat kā LBS padome tiek vēlēts četru gadu periodam. Pašreizējā LBS prezidenta un padomes pilnvaru termiņš beidzas 2020.gada 27.janvārī.

Rīgas Ostas policijas priekšnieks un pašreizējais LBS vadītājs Valdis Voins jau iepriekš paziņoja, ka uz trešo termiņu nekandidēs. Viņš LBS prezidenta amatu ieņem kopš 2011.gada 2.februāra, organizācijas vadībā aizstājot ilggadējo prezidentu Ojāru Kehri. Iepriekšējās vēlēšanās 2016.gada janvārī viņš bija vienīgais kandidāts uz amatu un tika pārvēlēts vienbalsīgi.