Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Latvijā

Premjers: Iebilstam pret mīkstākām prasībām Valsts policijas vadītāja amata kandidātiem

© Kaspars Krafts/F64 Photo Agency

Koalīcija iebilst pret mīkstākām prasībām Valsts policijas vadītāja amata kandidātiem, bet nevis pret konkursa rīkošanu, pirmdien pēc koalīcijas sadarbības sanāksmes žurnālistiem pavēstīja Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV).

LETA jau vēstīja, ka iekšlietu ministrs Sandis Ģirģens (KPV LV) pirmdien žurnālistiem sacīja, ka koalīcija nav atbalstījusi viņa priekšlikumu Valsts policijas (VP) priekšnieku izraudzīties konkursā. Vienlaikus Ģirģens rosināja izslēgt prasību, kas nosaka, ka par VP priekšnieku var iecelt tikai amatpersonu no vecāko un augstāko virsnieku vidus un tās izdienas laikam Iekšlietu ministrijas sistēmā jābūt vismaz desmit gadiem.

Tomēr pēc sēdes Kariņš žurnālistiem uzsvēra, ka koalīcija ir atbalstījusi konkursa rīkošanu uz VP vadītāja amatu, bet iebilda pret ministra priekšlikumu mīkstināt prasības pretendentiem uz Valsts policijas vadītāja amatu.

Ministru prezidents pirmdien arī izdevis rezolūciju, ar kuru Ģirģenam lūgts nodrošināt VP priekšnieka iecelšanas procesu atbilstoši Iekšlietu ministrijas sistēmas iestāžu un Ieslodzījuma vietu pārvaldes amatpersonu ar speciālajām dienesta pakāpēm dienesta gaitas likumā noteiktajām prasībām, rīkojot konkursu kandidāta atlasei.