Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā

Janvāra beigās kļūs zināms, kurš būs Dailes teātra direktors

© Oksana Džadana/F64 Photo Agency

Jaunais Dailes teātra vadītājs varētu tapt zināms janvāra beigās, pastāstīja Kultūras ministrijas (KM) Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Lita Kokale.

Viņa norādīja, ka šobrīd speciāli izveidotā nominācijas komisija paredz, ka konkursa rezultātu varētu izziņot janvāra beigās.

Vaicāta, cik kandidātu iekļuvuši otrajā kārtā, Kokale atzina, ka ministrija to neizpaudīs.

Kā ziņots, KM izsludinātajā atklātajā konkursā uz Dailes teātra valdes locekļa amatu pieteikumus iesniedza 13 pretendenti.

Pretendentu atbilstība tiek vērtēta divās kārtās - pretendentu atlasē un daļēji strukturētās intervijās.

Iesniegtos pieteikumus Dailes teātra valdes locekļa amatam izvērtēs speciāli izveidota nominācijas komisija. Tās priekšsēdētāja pienākumus pilda KM valsts sekretāre Dace Vilsone, komisijas priekšsēdētāja vietnieces - KM Kultūrpolitikas departamenta Nozaru politikas nodaļas vadītāja Iluta Treija, komisijas locekļu uzdevumus - VSIA "Jaunais Rīgas teātris" valdes locekle Gundega Palma, Pārresoru koordinācijas centra (PKC) kapitālsabiedrību pārvaldības nodaļas konsultante Kristīne Priede. Kā neatkarīga eksperte komisijas darbā pieaicināta biedrības "Latvijas Jaunā teātra institūts" valdes locekle, Latvijas Kultūras akadēmijas asociētā profesore Zane Kreicberga.

Pretendentiem izvirzītās prasības ir nevainojama reputācija, akadēmiskā augstākā vai otrā līmeņa profesionālā augstākā izglītība sociālajās vai humanitārajās zinātnēs, vismaz divu gadu darba pieredze vadošā amatā valsts vai pašvaldības iestādē, kapitālsabiedrībā, biedrībā vai nodibinājumā.

Tāpat tiek prasītas teicamas latviešu valodas un vismaz divu svešvalodu zināšanas, izpratne par kultūras nozari un valsts kapitālsabiedrības darbību, vadību, arī finanšu vadību, labas sadarbības un komunikācijas prasmes, stratēģiskas plānošanas, labas darba organizācijas un vadības prasmes, kā arī orientācija uz rezultātu sasniegšanu.

Līdz ar citiem dokumentiem Dailes teātra valdes locekļa amata pretendentiem bija jāiesniedz teātra trīs gadu darbības izvērtējums un turpmākās darbības attīstības piedāvājums pieciem gadiem, kurā norādīti tā īstenošanas veidi un līdzekļi

Atbilstoši likumdošanā noteiktajam Dailes teātra valdes locekļa amatam noteiktā mēnešalga pirms nodokļu nomaksas ir 3801 eiro.

Oktobrī Dailes teātra direktors Andris Vītols pieņēma lēmumu pēc desmit gadu ilga darba atstāt amatu. Viņa lēmums sekoja pāris nedēļas pēc tam, kad aktieru īstenotā "apvērsumā" amatu pameta teātra mākslinieciskais vadītājs Dž.Dž. Džilindžers.

Darba līgums ar Vītolu par teātra vadīšanu noslēgts līdz 2021.gada 3.jūnijam. Vītols paudis gatavību turpināt vadīt teātri līdz jaunā vadītāja atrašanai.