Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā

Jaunākā prognoze: kāds laiks gaidāms februārī

© F64

Jaunākās ilgtermiņa prognozes liecina, ka februāris siltuma ziņā neatpaliks no decembra un janvāra.

Sagaidāms, ka arī februāra vidējā gaisa temperatūra būs virs nulles. Līdzīgi kā ziemas pirmajos divos mēnešos, Atlantijas cikloni nereti atnesīs brāzmainu vēju un nokrišņus.

Uzspīdot saulei, pieaugs varbūtība, ka gaisa temperatūra sasniedz siltuma rekordus.

Februāra gaitā dienas garums palielinās par divām stundām, un mēneša noslēgumā saule silda tāpat kā oktobra vidū, kad gaisa temperatūra dažkārt vēl pakāpjas līdz +20 grādiem.

Parasti sniegs un ledus februārī kavē gaisa sasilšanu, bet šoziem sniega nav ne Latvijā, ne apkārtējās teritorijās, turklāt ūdens jūrā ir 1-4 grādus siltāks par normu.

Šo iemeslu dēļ arī martā iespējams liels skaits siltuma rekordu.

Sinoptiķi prognozē, ka šonedēļ augstākā gaisa temperatūra būs otrdien, kad, pūšot stipram rietumu vējam, gaidāmi +5..+8 grādi, taču arī nedēļas otrajā pusē gaiss iesils līdz +3..+7 grādiem. Vēsākais laiks gaidāms naktī uz ceturtdienu, kad būs sals līdz -4 grādiem. Dažbrīd gaidāmi nokrišņi, galvenokārt lietus.

Nākamnedēļ Latvijā, visticamāk, būs vairāk nokrišņu.

Jau ziņots, ka, piepildoties prognozēm, janvāris un arī ziema kopumā kļūs par siltāko Latvijas meteoroloģisko novērojumu vēsturē. Decembra, janvāra un februāra vidējā gaisa temperatūra varētu pārsniegt +2 grādus; līdzšinējais rekords ir +1 grāds tālajā 1924.-1925.gadā.