Otrdiena, 16.aprīlis

redeem Alfs, Bernadeta, Mintauts

arrow_right_alt Latvijā

Rīt mēģinās no sēkļa novilkt netālu no Ventspils avarējušo baržu

© Kaspars Krafts/F64 Photo Agency

Rīt, 18.janvārī, notiks netālu no Ventspils avarējušās baržas "Trias" no sēkļa novilkšanas operācija, informēja Jūras spēku sabiedrisko attiecību speciāliste Līva Veita.

Viņa stāstīja, ka vakar Ventspilī notika Somijas glābšanas kompānijas AS "Alfons Hakans" rīkotā koordinējošā sanāksme, kuras laikā tika prezentēts baržas "Trias" no sēkļa novilkšanas operācijas plāns.

Sanāksmes laikā panākta vienošanās, ka baržas novilkšana darbus būs iespējams veikt 18.janvārī.

Lai nepieciešamības gadījumā sniegtu atbalstu novilkšanas laikā, kā arī novērotu situācijas attīstību, Jūras spēku vienības dosies uz notikuma vietu. Situācijas novērošanu jūrā veiks krasta apsardzes kuģis KA-14 "Astra", savukārt situācijas uzraudzību no krasta veiks Krasta apsardzes dienesta vides speciālists un Patruļkuģu eskadras Jūras incidentu novēršanas vienība, stāstīja Veita.

Vienlaikus notikuma vietā atradīsies arī Valsts vides dienests un Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests.

LETA jau ziņoja, ka netālu no Ventspils kopš pagājušā gada nogales jūrā uz sēkļa atrodas ogļu pārvadāšanas barža, kas 30.decembra vakarā ceļā no Polijas uz Somiju norāvās no velkoņa pie Užavas.

Jūras meklēšanas un glābšanas koordinācijas centrs norādīja, ka uz baržas borta esošajos degvielas tankos atrodas divas tonnas dīzeļdegvielas. Degvielas tanki izvietoti baržas aizmugurē zem galvenā klāja.