Ceturtdiena, 18.aprīlis

redeem Jadviga, Laura

arrow_right_alt Latvijā

Siguldas sporta bāzēm grib piešķirt īpašu statusu

© Dmitrijs Suļžics/ F64 Photo Agency

Fischer slēpošanas centram un Siguldas pilsētas trasei Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) rosina piešķirt nacionālās sporta bāzes statusu, liecina valsts sekretāru sanāksmē izsludinātais rīkojuma projekts.

Tādējādi tiktu veicināta nacionālo sporta bāzu attīstība un radīti apstākļi Latvijas sportistu sagatavošanai startiem olimpiskajās spēlēs, pasaules un Eiropas čempionātos un citās sporta sacensībās, kā arī starptautisku sporta sacensību norisei Latvijā. Abas sporta bāzes, kas atbilst starptautiskiem sacensību standartiem, kopš 2008. gada atrodas SIA Siguldas Sporta serviss valdījumā, ko paredz deleģēšanas līgums ar Siguldas novada pašvaldību, skaidrots projektā, ko izstrādājusi IZM un Nacionālā sporta padome, norādot, ka Siguldas Sporta serviss pērnā gada 22. maijā vērsies IZM ar iesniegumu par nacionālās sporta bāzes statusa piešķiršanu un iesniedzis dokumentus, kas apliecina abu sporta bāžu atbilstību šāda statusa piešķiršanas nosacījumiem.

Fischer slēpošanas centrs ir distanču slēpošanas bāze, kas atrodas Siguldā, Puķu ielā 4, un Siguldas novada pašvaldība ir 100% kapitāldaļu turētāja SIA Siguldas Sporta serviss. Šī sporta bāze ir Austrumeiropā pirmā mākslīgi saldētā distanču slēpošanas trase, kas ziemā apmeklētājiem piedāvā apgaismotu mākslīgo distanču slēpošanas trasi 1,25 kilometru garumā. Dabiskos sniega apstākļos trasi iespējams izveidot pat līdz deviņiem kilometriem garu. Bezsniega apstākļos apmeklētājiem pieejams 1,25 kilometrus garš asfaltēts aplis, kas īpaši piemērots rollerslēpotājiem un skrituļslidotājiem, bet arī skriešanai, nūjošanai un velobraukšanai. Servisa ēkā pieejama rollerslēpju, skrituļslidu, elkoņu un ceļgalu aizsargu, ķiveru, kā arī nūjošanas nūju noma.

Savukārt Siguldas pilsētas trase ir kalnu slēpošanas bāze, kuru veido trošu ceļu iekārta un zemes vienība, kas atrodas Siguldā, Peldu ielā 1. Sporta bāzē ir kalns ar Starptautiskās slēpošanas federācijas atzīšanas sertifikātā norādītajiem parametriem.