Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Latvijā

Uzņēmumu reģistrs vēršas policijā par Olainfarm valdes locekles Beļevičas rīcību

© Vladislavs Proškins/F64

Latvijas Republikas Uzņēmumu reģistrs ir vērsies Valsts policijā ar lūgumu pārbaudīt bijušās SIA “OLMAFARM” valdes locekles Milanas Beļevičas, kas šobrīd ir AS “Olainfarm” valdes locekle, rīcību, pretlikumīgi un pretēji līdzmantinieku vairākuma interesēm izņemot valdes iesniegtus dokumentus Uzņēmuma reģistrā.

Lai neatkārtotos līdzīgi gadījumi, Uzņēmuma reģistrs ir mainījis arī iekšējo kārtību, nosakot, ka turpmāk SIA “OLMAFARM” lietā iesniegtos dokumentus var izņemt, labot vai kā citādi ar tiem rīkoties tikai persona, kas tos ir parakstījusi un iesniegusi reģistrā vai arī šīs personas pilnvarotais pārstāvis.

Ar iesniegumu Valsts policijā Uzņēmumu reģistrs vērsies, reaģējot uz SIA “OLMAFARM” valdes priekšsēdētāja Pētera Rubeņa lūgumu pārbaudīt, kāpēc komercreģistrā netika reģistrētas šī gada 13. jūnijā veiktās izmaiņas valdē, no tās atceļot Milanu Beļeviču un viņas vietā ieceļot Pēteri Rubeni. Kā noskaidrojās, Uzņēmumu reģistrā tika pretlikumīgi izņemti dokumenti atceltās valdes locekles Milanas Beļevičas interesēs.

Pēteris Rubenis, SIA “OLMAFARM” valdes priekšsēdētājs: “Šis ir vēl viens spilgts apliecinājums tam, ka “Olainfarm” esošā valde izmanto jebkurus līdzekļus, lai tikai saglabātu amatus. Pretlikumīgā dokumentu izņemšana no Uzņēmumu reģistra lietas deva iespēju Milanai Beļevičai, kura bija zaudējusi SIA “OLMAFARM” līdzmantinieku vairākuma uzticību un no valdes atcelta, turpināt prettiesiski rīkoties uzņēmuma vārdā, tādējādi nodarot kaitējumu uzņēmumam un tā līdzmantinieku interesēm.”

Tikai nesen tika saņemts dokumentārs apliecinājums situācijai, kurā atklājās, ka nākamajā dienā pēc tam, kad Uzņēmumu reģistrā bija iesniegti dokumenti, ar kuriem no SIA “OLMAFARM” valdes bija atcelta Milana Beļeviča un viņas vietā iecelts Pēteris Rubenis, minētos dokumentus no Uzņēmuma reģistra vienkārši izņēma Jānis Balodis, tādējādi Uzņēmumu reģistram bez dokumentiem vairs nebija iespējams reģistrēt izmaiņas SIA “OLMAFARM” valdē. Savā vēstulē Uzņēmumu reģistrs atzīst, ka pilnvarotā persona, zvērināta advokāta Haralda Velmera palīgs Jānis Balodis nedrīkstēja pieprasīt un saņemt Pētera Rubeņa iesniegtos dokumentos par izmaiņām SIA “OLMAFARM”, jo darbojās uz Milanas Beļevičas izsniegtās pilnvaras pamata, zinot, ka tā uz to brīdi jau bija nederīga, ņemot vērā, ka Beļeviča bija jau atcelta no uzņēmuma valdes locekles amata.

Kā zināms, SIA “OLMAFARM” kā lielākais “Olainfarm” akcionārs pērn novembrī ir vērsies arī uzraugošajās iestādēs ar lūgumu izvērtēt AS “Olainfarm” valdes rīcību. AS “Olainfarm” valde, izmantojot virkni klaji prettiesisku līdzekļu, tai skaitā ignorējot LR Komerclikumu un AS “Olainfarm” statūtus, pašlaik ierobežo uzņēmuma akcionāru likumiskās tiesības lemt par uzņēmuma pārvaldību un nākotni, kas ir pretēji jebkuriem labas pārvaldības principiem un rada riskus uzņēmuma sekmīgai funkcionēšanai nākotnē.

Savukārt Milana Beļēviča "Neatkarīgajai Rīta Avīzei" nosūtījusi viedokli, ka Pētera Rubeņa izplatītās ziņas ir nepatiesas, tendenciozas ar ļaunprātīgu mērķi izdarīt spiedienu uz viņu un M.Beļeviča apsver iespēju vērsties pret P. Rubeni tiesā.