Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā

Tiesa noraidījusi Bunkus brāļa prasību pret Gobzemu

© Vladislavs Proškins/F64 Photo Agency

Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesa noraidījusi nogalinātā maksātnespējas administratora un advokāta Mārtiņa Bunkus brāļa Kaspara Bunkus prasību par kompensācijas piedziņu no Saeimas deputāta Alda Gobzema, apliecināja deputāts.

Aģentūras LETA rīcībā esošajā spriedumā lasāms, ka Kaspars Bunkus no Gobzema vēlējies piedzīt 10 000 eiro.

Spriedumu var pārsūdzēt 20 dienu laikā.

Lietā atbildētājs ir arī izdevniecība "Dienas Bizness", kas publicēja Gobzema izteikumus. Gobzems intervijā laikrakstam 2018.gadā uzsvēra, ka Mārtiņa Bunkus brālis Kaspars ir bijis Valsts ieņēmumu dienesta (VID) amatpersona un ir izmantots dienesta stāvoklis, lai piedāvātu uzņēmējiem sakārtot problēmas ar VID, pretī prasot samaksu.

Patlaban Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesā atrodas vēl viena lieta, kur nogalinātā advokāta ģimenes locekļi Dace, Ojārs, Kristaps un Kaspars Bunkus par goda un cieņas aizskaršanu no Gobzema kopumā prasa 110 000 eiro lielas kompensācijas.

Šajā gadījumā runa ir par Gobzema izteikumiem 2018.gadā priekšvēlēšanu laikā.

"Pirms divām nedēļām tiek nošauta valsts amatpersona, kas ir visiem zināms bandīts," tā par nogalināto Mārtiņu Bunku 2018.gada gada 13.jūnijā LTV raidījumā "Tieša runa" paziņoja tobrīd vēl "KPV LV" deputāta un premjera amata kandidāts Aldis Gobzems. Šis ir viens no izteikumiem, par ko Bunkus ģimenes locekļi Gobzemu iesūdzējuši tiesā.

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka Mārtiņš Bunkus tika nošauts 2018.gada 30.maija rītā, kad viņš ar automašīnu brauca garām Rīgas Meža kapiem. Īsi pēc slepkavības netālu no notikuma vietas tika atrasta sadedzināta ar viltotiem valsts numuriem aprīkota automašīna, kura, visticamāk, bija saistīta ar slepkavību.

Advokāta slepkavas policijai līdz šim nav izdevies aizturēt.