Tuvojoties rudenim, policija prezentē jaunos "BMW" motociklus

Tuvākajā laikā ceļu satiksmē parādīsies 16 jauni "BMW" motocikli, kas ir komplektēti speciāli Satiksmes uzraudzības biroja (SUB) vajadzībām, tikko iegādāto transportlīdzekļu prezentācijas pasākumā informēja Galvenās Kārtības policijas pārvaldes priekšnieks Guntars Marķitāns.

Šogad iznākušā 2011.gada modeļa motocikli ir aprīkoti ar pretslīdes sistēmu, bremžu antibloķēšanas sistēmu, un tie ir stabilāki nekā iepriekš izmantotie motocikli. Apsildāmie rokturi un apsildāmais sēdeklis ļaus policistiem patrulēt līdz vēlam rudenim.

Jauno transportlīdzekļu izmēģinājuma braucieni un apmācības norisinājās "333" trasē, taču jau tuvākajā laikā motocikli sāks patrulēt pilsētas ielās un uz valsts autoceļiem. Kā aģentūrai LETA paskaidroja Marķitāns, motocikli būs dislocēti Rīgā, taču tie patrulēs un brauks uz izsaukumiem arī citur Latvijā. Viņš piebilda, ka motocikli esot piemēroti braukšanai pa asfalta segumu, nevis lauku ceļiem.

Konkrētais motociklu modelis ir pavisam jauns, un Latvijas kārtības sargi ir pirmie, kas to izmēģina, pauda jaunākais inspektors Andris Rotkājs.

Taču, kā uzsvēra SIA "BM Auto" pārstāvis Andris Kulbergs, "BMW" līdz šim ir ražojis speciāli aprīkotus motociklus policistiem Alžīrijā un citās Āfrikas valstīs.

Motocikla jauda ir 100 zirgspēku.

Latvijā

Raugoties uz nu jau samilzušo “Rail Baltica” epopeju, arvien skaidrāk iezīmējas viena ārkārtīgi būtiska lieta. Joprojām nav nekādas skaidrības, kāpēc mums šī trase ir vajadzīga. Kāda vispār ir tās jēga? Gan idejiskā, gan tīri praktiskā, jo pasaulē nekas tāpat vien nebūvējas.

Svarīgākais