Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Latvijā

Jakrins atsaukšanu no "Rīgas satiksmes" valdes uzskata par komisku klaunādi

© Oksana Džadana/F64 Photo Agency

No pašvaldības SIA "Rīgas satiksme" valdes atsauktais Emīls Jakrins šo padomes lēmumu uzskata par komisku klaunādi.

Jakrinam patlaban ir izsniegta darbnespējas lapa un viņš par padomes lēmumu uzzinājis no sociālajiem tīkliem. "Par padomes profesionalitāti, maigi sakot, nav pat vērts runāt," teica Jakrins.

Patlaban nav zināms, vai Jakrins par padomes lēmumu vērsīsies tiesā, taču viņš nenoliedza, ka konsultēsies ar ekspertiem un tad pieņems attiecīgu lēmumu.

Attiecībā uz padomes norādītajiem reputācijas riskiem, Jakrins atbildēja: "Esmu daudzkārt teicis, lai parāda man vienu LETA ziņu, kurā var ieraudzīt kaut vienu manu reputācijas problēmu. Tādas ziņas jūsu ziņu lentē vienkārši nav."

Jakrinam gan precīzi nav zināms, vai padomei vispār bija tiesības viņu atsaukt, ņemot vērā viņa darbnespēju. "Ja jau padome ir sadūšojusies tādu lēmumu pieņemt, tad es pieņemu, ka viņi ir konsultējušies ar juristiem, bet tas jums jāprasa padomei," viņš sacīja.

Jau ziņots, ka "Rīgas satiksme" padome šodien, norādot uz reputācijas riskiem, no uzņēmuma valdes locekļa amata atsaukusi Jakrinu, savukārt atlūgumu iesniegusi valdes locekle Elīna Epalte-Drulle, un šis atlūgums jau ir pieņemts.

Tādējādi "Rīgas satiksmes" valde tagad darbosies trīs cilvēku sastāvā - Džineta Innusa, Jānis Golubevs un Inga Krūkle.

Tāpat vēstīts, ka šodien par "Rīgas satiksmes" padomes priekšsēdētāju tika iecelts vakar padomes locekļa amatā atjaunotais Ainārs Ozols.

Ozols padomē tika atjaunots vakar kopā ar iepriekš no padomes atceltajiem Andreju Pančenko un Normundu Narvaišu. Viņi būs padomes pagaidu locekļi, līdz pastāvīgos padomes locekļus atlasīs konkursā.

Rotācijas uzņēmuma vadībā pēdējo mēnešu laikā ir notikušas vairākas reizes. Aizvadītā gada izskaņā uzņēmumam konkursa kārtībā tika izraudzīta padome, no kuras daļu decembra sākumā no amatiem atcēla tā brīža kapitāldaļu turētājs, vicemērs Druvis Kleins.

Viņš no amatiem atcēla Narvaišu, Ozolu un Pančenko, viņu vietā ieceļot Rolandu Klinci un Natāliju Moškeviču.

Tomēr janvārī par uzņēmuma kapitāldaļu turētāju kļuva Rīgas pilsētas izpilddirektors Juris Radzevičs, kurš pēdējo nedēļu laikā no amatiem atcēlis gan Moškeviču un Klinci, atjaunojot amatos Kleina atstādinātos pārstāvjus.

Patlaban uzņēmuma padomē strādā Ozols, Narvaišs, Pančenko, Ernests Saulītis un Juris Švanders.

Uzņēmuma padomes vadībā esot Klincim, noslēdzās konkurss uz "Rīgas satiksmes" valdi. Par Jakrina un Epaltes-Drulles iecelšanu valdes locekļu amatos radās visvairāk jautājumu, jo bija informācija, ka viņi no konkursa jau izslēgti reputācijas problēmu dēļ, taču Klincis viņus atjaunojis starp kandidātiem.