Ilgtermiņa prognoze: vai beidzot sagaidīsim ziemu?

© Mārtiņš Zilgalvis/F64 Photo Agency

Šonedēļ gaidāmi jauni siltuma rekordi, liecina meteorologa T.Briča prognozes.

Portāls lsm.lv vēsta, ka nokrišņu šonedēļ būs maz - no otrdienas līdz ceturtdienai brīžiem nedaudz līs, citās dienās, ja arī kādi nokrišņi būs, tikpat kā nemanāmi.

Runājot par ilgtermiņa prognozēm jāatzīmē, ka noturīgs, pamatīgs sals un sniegs gan joprojām netiek prognozēts.

Tikmēr Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs (LVĢMC) informē, ka lai gan vēl pirmdien pūtīs lēns līdz mērens rietumu, dienvidrietumu vējš un būtiski nokrišņi nav gaidāmi, tomēr no otrdienas Latvijā pastiprināsies virs Atlantijas okeāna esoša ciklona ietekme - daudzviet līs, naktīs austrumos iespējams arī slapjš sniegs. Atsevišķos posmos ceļi būs slideni. Piekrastes rajonos pastiprināsies dienvidu, dienvidrietumu vējš, kas brāzmās sasniegs 15-18 m/s. Gaisa temperatūra gan naktīs, gan dienās saglabāsies 0…+5° robežās, bet īpaši silta gaidāma trešdiena, kad termometra stabiņš rietumos pakāpsies pat līdz +8° atzīmei un pietuvosies 15. janvāra maksimālās gaisa temperatūras rekorda robežai (+9,7°). Arī ceturtdien saglabāsies nelieli nokrišņi un piekrastē pūtīs brāzmains vējš, kas dienā pierims. Gaisa temperatūra gan naktī, gan dienā nebūs zemāka par +3…+7°.

Latvijā

Kamēr Rīgā politiķi sirdīgi diskutē par nākamā gada valsts budžeta izdevumu daļu, tikmēr Limbažos pašvaldība meklē veiksmīgāko modeli sadarbībai ar uzņēmējiem, gatavojas Nēģu dienai Salacgrīvā un prāto, vai nepārdēvēt vēsturiskās ēkas un vietas senajos vārdos, tostarp vecpilsētu, kas Hanzas savienības laikos dēvēta par Lemiseli.

Svarīgākais