Jūrmalas Aizsardzības biedrība aicina jūrmalniekus atsaukt Dzenīti un Munkevicu no pilsētas domes

Jūrmalas Aizsardzības biedrība aicina jūrmalniekus, kuri pirms pašvaldību vēlēšanām slēdza līgumus ar domes deputātiem Māri Dzenīti un Raimondu Munkevicu ("Jūrmala - mūsu mājas"), atsaukt šos cilvēkus no Jūrmalas domes.

Kā "LETA Video" stāstīja biedrības pārstāvis Guntis Grūba, noslēgtie līgumi paredz, ka gadījumā, ja vēlētājs izvirzīs prasību, lai deputāts noliek mandātu, tad saistības ir saistošas un deputāts noliek mandātu.

Grūba skaidro, ka tas bija priekšvēlēšanu triks un viņš necer, ka Dzenītis varētu pildīt savas saistības. Vienlaikus Grūbe aicina domes deputātu Ilmāru Ančānu ("Mūsu zeme") partijas biedriem prasīt arī, lai šis deputāts noliek deputāta mandātu.

"Tas, kas patlaban notiek Jūrmalas domē, ir bēdīga situācija, ka cilvēki mēģina gūt ietekmi, lai dabūtu labi apmaksātus amatus, bet viņiem nav nekādas atbildības ne pret sabiedrību, ne pret jūrmalniekiem. Bīstamākais, kas var notikt, tā ir pašvaldības resursu sadale vēl tālāk," sacīja Grūba.

Biedrības pārstāvis nevar pateikt, cik precīzi līgumi starp vēlētājiem Dzenīti un Munkevicu ir noslēgti, taču pieļauj, ka to skaits ir vairāki simti, bet varbūt pat tūkstoši.

Jau ziņots, ka astoņi Jūrmalas domes deputāti Jūrmalas domes priekšsēdētājam Romualdam Ražukam (PS) iesnieguši pieprasījumu sasaukt domes ārkārtas sēdi par mēra atbrīvošanu no amata.

Pieprasījumu parakstījuši deputāti Ilmārs Ančāns ("Mūsu zeme"), Larisa Loskutova (SC), Egmonts Krūmiņš ("Jūrmala - mūsu mājas"), Vladimirs Maksimovs ("Jūrmala - mūsu mājas"), Gatis Truksnis (LZS, KDS, LPP/LC), Dzenītis un Munkevics. Tāpat dokumentu parakstījusi Dzintra Homka no "Sabiedrības citai politikai", kuras pārstāvētā partija ietilpst vienā apvienībā ar Pilsonisko savienību (PS).

Kā ziņots, komentējot vakardienas Jūrmalas domes sēdi, kad tās deputāti neatbalstīja domes priekšsēdētāja Ražuka priekšlikumu par divu papildu priekšsēdētāja vietnieku iecelšanu, Jūrmalas domes vicemērs Dzenītis uzskata, ka Ražuks vairs nespējot vadīt Jūrmalas domi.

Kā deputātiem norādīja Ražuks, šis bija vienīgais likumīgais priekšlikums, par kuru varēja balsot, taču opozīcijas deputāti pieprasīja balsot arī par viņu iesniegto lēmumprojektu, kas tomēr netika darīts, un domes sēde tika slēgta.

Minētais lēmumprojekts paredzēja veikt grozījumus "Jūrmalas domes valdes nolikumā", paredzot izveidot domes valdes priekšsēdētāja un viņa vietnieka amatus, kuri tad arī pārraudzīs pašvaldības uzņēmumu darbu.

Dzenītis norādīja, ka projekta izstrādē bija iesaistīts domes juridiskais birojs, tāpēc tas ir likumīgs un par to jābalso, taču tas tomēr nenotika, jo Ražuks uzstāja, ka Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrija valdes izveidi ir jau nodēvējusi kā nelikumīgu.

Vairākiem deputātiem gan radušās šaubas, vai pilsētas mērs esot ministriju iepazīstinājis ar visiem deputātu iesniegtajiem un izstrādātajiem dokumentiem, uz ko Ražuks atbildēja, ka izvērtēšanai tikuši iesniegti visi dokumenti.

Kā pēc domes sēdes žurnālistiem uzsvēra Dzenītis, šī domes sēde ir norādījusi uz to, ka pašvaldības vadītājs nav spējīgs to vadīt, tāpēc, iespējams, būs jālemj par cita domes vadītāja virzīšanu amatā.

Ražuks uzsvēra, ka Dzenīša mērķis, šādi rīkojoties, ir vēlme ieņemt pilsētas mēra krēslu. Ražuks arī apgalvoja, ka viņš nevar pieļaut, lai situācija Jūrmalā atgrieztos tādā stāvoklī kā Munkevica laikā.

Latvijā

Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Dienvidkurzemes iecirkņa amatpersonas meklē bezvēsts prombūtnē esošo 1953.gadā dzimušo Elenu Fedorovu, kura vakar, 19.septembrī ap pulksten 12.00 izgāja no savas dzīvesvietas Liepājā, Siļķu ielā un līdz šim brīdim viņas atrašanās vieta nav zināma.

Svarīgākais