Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā

Autovadītāju ievērībai! Šorīt daudzviet apledojuši ceļi, kas apgrūtina braukšanu

© Kaspars Krafts/F64

Šorīt apledojums vietām Kurzemē, Vidzemē un Zemgalē apgrūtina braukšanu pa valsts galvenajiem un reģionālajiem autoceļiem, informē autoceļu uzturētāja VAS "Latvijas Valsts ceļi" pārstāvji.

Slidenie ceļa posmi tiek kaisīti ar pretslīdes materiāliem. Lai uzlabotu braukšanas apstākļus, ceļu uzturēšanas darbos iesaistīta 71 VAS "Latvijas autoceļu uzturētājs" ziemas dienesta tehnikas vienība.

Apgrūtināti braukšanas apstākļi uz valsts galvenajiem autoceļiem ir uz Rīgas apvedceļa posmā no Salaspils līdz Babītei, uz Bauskas šosejas posmā no Rīgas līdz Iecavai, uz Jelgavas šosejas visā maršruta garumā, uz Liepājas šosejas posmā no Rīgas līdz Grobiņai, uz Ventspils šosejas posmā no Rīgas līdz Usmai, kā arī uz Liepājas-Rucavas šosejas visā maršruta garumā.

Uz reģionālajiem autoceļiem apgrūtināta braukšana ir Rīgas, Jelgavas, Kuldīgas, Liepājas, Limbažu, Saldus, Talsu, Tukuma, Valmieras un Ventspils apkārtnē.

Kā norāda ceļu uzturētāji, autovadītājiem jābūt īpaši uzmanīgiem, izvēloties autoceļa seguma stāvoklim atbilstošu braukšanas ātrumu un ievērojot piesardzīgu distanci. Uz ceļiem var veidoties tā saucamais melnais ledus, kas ir neredzams, un autovadītājs to sajūt tikai sākot veikt manevrus ar mašīnu - bremzējot, manevrējot ar stūri un pedāļiem.