Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā

NBS Ukrainā nogādās 18. labdarības sūtījumu

© Dmitrijs Suļžics/F64 Photo Agency

Šonedēļ Nacionālo bruņoto spēku karavīri un virskapelāns Elmārs Pļaviņš dosies uz Ukrainu, lai Ukrainas bruņoto spēku karavīriem, viņu ģimenēm un Austrumukrainā cietušajiem civiliedzīvotājiem nogādātu jau astoņpadsmito humānās palīdzības kravu, kā arī sniegtu garīgu atbalstu.

Šoreiz Ukrainā tiks nogādāts Latvijas iedzīvotāju, draudžu un uzņēmēju ziedotais apģērbs un apavi, kā arī medicīnas aprīkojums, kuru sarūpējusi viena no Latvijas slimnīcām.

Labdarības sūtījuma sagatavošanā piedalījušās arī Igaunijas, Somijas un Zviedrijas nevalstiskās organizācijas, ziedojot apģērbu un sadzīves tehniku.

Medicīnas aprīkojumu saņems slimnīca Austrumukrainā, savukārt pārējo sūtījuma daļu Latvijas aizsardzības nozares pārstāvji nodos Ukrainas labdarības organizācijai "Šķirsts", kas to nogādās Ukrainas bruņoto spēku karavīriem, viņu tuviniekiem un civiliedzīvotājiem, kas cietuši no karadarbības Austrumukrainā.

Doņeckas un Luhanskas apgabalos Nacionālo bruņoto spēku virskapelāns E. Pļaviņš arī vadīs profesionālās apmācības semināru Ukrainas bruņoto spēku kapelāniem un lekcijas karavīriem, sniedzot garīgu atbalstu.

Latvijas aizsardzības nozare jau septīto gadu sniedz atbalstu militārā konflikta rezultātā cietušajiem Ukrainas karavīriem un viņu ģimenēm.

Kopš 2014. gada vasaras Ukrainas bruņoto spēku un Ukrainas Nacionālās gvardes karavīru bērni saņem sūtījumus, uzsākot skolas gaitas, kā arī dāvanas Ziemassvētkos, uz Ukrainu nosūtītas vairākas kravas ar humāno palīdzību.

Kopš 2017. gada humānās palīdzības kravas nogādātas tieši Doņeckas apgabalā, kur palīdzība gan karavīriem, gan civiliedzīvotājiem nepieciešama visvairāk.

Aizsardzības nozare humānās palīdzības sūtījumus Ukrainā nogādā sadarbībā ar Ārlietu ministriju.

Nacionālo bruņoto spēku Kapelānu dienests regulāri sadarbojas ar Ukrainas armijas atbildīgajām struktūrvienībām, lai sniegtu atbalstu Ukrainas karavīriem un civiliedzīvotājiem.