Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā

Uz dzelzceļa Daugavpilī noticis sprādziens; cietuši divi cilvēki [papildināts]

© Egons Ansbergs/F64 Photo Agency

Trešdien sprādzienā uz dzelzceļa Daugavpilī cietuši divi cilvēki, un notikušo izmeklē Valsts darba inspekcija (VDI), apliecināja Latgales reģionālās VDI vadītājs-galvenais valsts inspektors Jānis Butāns.

Viņš atklāja, ka nelaimes gadījumā ir cietuši divi cilvēki. Pašlaik VDI rīcībā vēl nav oficiālas izziņas par viņu veselības stāvokli.

Butāns nekomentēja ne sprādziena apstākļus, ne uzņēmumu, kurā abi nodarbināti, taču apstiprināja, kas tas nav bijis privātais uzņēmums.

Vienlaikus "Latvijas dzelzceļa" pārstāve Ella Pētermane aģentūrai LETA apstiprināja, ka šāds negadījums ir noticis, darbiniekiem veicot darbības ar skābekļa balonu.

Viņa norādīja, ka balons eksplodēja un tādējādi divi cilvēki guva traumas. Abi cietušie nogādāti slimnīcā.

Pētermane sacīja, ka patlaban notiek negadījuma apstākļu noskaidrošana, bet par cietušo veselības stāvokli "Latvijas dzelzceļš" informāciju sniegt nevar.

Savukārt SIA "Daugavpils reģionālā slimnīca" valdes loceklis Grigorijs Semjonovs pastāstīja, ka abiem cietušajiem medicīnas iestādē ir sniegta palīdzība. Viens no vīriešiem jau palaists mājās, bet otrs stabilā stāvoklī vēl atrodas slimnīcā vispārējā nodaļā. Tiek lēsts, ka nākamnedēļ arī viņš varēs pamest stacionāru.

Izmeklēšanu VDI inspekcija sola veikt normatīvajos noteiktajā kārtībā.

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā aģentūrai LETA apliecināja, ka dienesta darbinieki uz negadījuma vietu nav saukti.