Latvijas valstvīri izsaka līdzjūtību Afganistānā bojāgājušā Igaunijas karavīra tuviniekiem

Latvijas augstākās amatpersonas izteikušas līdzjūtību saviem kaimiņvalsts kolēģiem saistībā ar Afganistānā bojāgājušo Igaunijas karavīru.

Valsts prezidents Valdis Zatlers nosūtījis vēstuli Igaunijas prezidentam Tomasam Henriham Ilvesam, savā un Latvijas iedzīvotāju vārdā izsakot visdziļāko līdzjūtību Igaunijas tautai, aģentūru LETA informēja Prezidenta preses dienestā.

Valsts prezidents norāda, ka Latvijas tauta noliec galvu sērās par dienesta pienākumu pildīšanas laikā kritušo karavīru un ir kopā ar viņa piederīgajiem un visu Igaunijas tautu.

Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze (ZZS) nosūtījis līdzjūtības vēstuli Igaunijas parlamenta priekšsēdētājai Enei Ergmai, aģentūru LETA informēja Saeimas Preses dienestā. Saeimas vārdā Daudze pauž visdziļāko līdzjūtību Igaunijas tautai un karavīra tuviniekiem.

Arī aizsardzības ministrs Imants Lieģis (PS) un Nacionālo bruņoto spēku komandieris ģenerālmajors Raimonds Graube izteikuši visdziļāko līdzjūtību Igaunijas aizsardzības ministram Jākam Āvikso, Igaunijas aizsardzības spēkiem un jaunākā seržanta Herdisa Sika tuviniekiem saistībā ar karavīra bojāeju vakar, 30.augustā, pildot dienesta pienākumus starptautiskajā operācijā Afganistānā, aģentūru LETA informēja Aizsardzības ministrijas Preses nodaļā.

Lieģa līdzjūtības vēstulē norādīts: "Tuva cilvēka zaudēšana mums ir vissmagākais likteņa sniegtais pārbaudījums, un tikai laiks var dziedēt mūsu bēdas. Piemiņu par Herdisu Siku glabās ne tikai tuvinieki un draugi, bet ikviens, kurš iestājas par mieru un drošību."

Telefonsarunā ar Igaunijas aizsardzības spēku komandieri ģenerālleitnantu Antu Lāneotu ģenerālmajors Graube Latvijas bruņoto spēku karavīru vārdā izteica visdziļāko līdzjūtību sakarā ar Igaunijas tautai smago zaudējumu.

Jau ziņots, ka līdzjūtību saviem Igaunijas kolēģiem izteikuši arī Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (JL) un ārlietu ministrs Aivis Ronis.

Kā ziņots, vakar, 30.augustā, Helmandas provincē Afganistānā noticis sprādziens, kurā gāja bojā jaunākais seržants Herdiss Sika.

Svarīgākais