Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā

Priekšlaikus dzimušajiem bērniem saziedots teju tūkstotis pāru zeķīšu

© Ģirts Ozoliņš/F64 Photo Agency

3.janvārī, biedrība “Tu esi gaidīts” viesojās Liepājas Reģionālās slimnīcas Dzemdību nodaļā, lai nogādātu līdzcilvēku adītās zeķītes, cepurītes un sedziņas priekšlaikus dzimušajiem bērniem. Tā kā saziedotās zeķītes ir dažādos izmēros, tās nonāks Liepājas Reģionālās slimnīcas Jaundzimušo pataloģiju un intensīvās terapijas, Dzemdību un Vispārējā bērnu slimību nodaļā.

2019. gada augustā Biedrība “Tu esi gaidīts” izsludināja akciju, aicinot līdzcilvēkus adīt zeķītes priekšlaikus dzimušajiem bērniņiem. Kopā 2019. gada rudenī biedrība saņēmusi 986 zeķītes, 45 sedziņas, 22 cepurītes, 26 rāpulīšus un 8 bikses. Ziedojumi priekšlaikus dzimušiem bērniņiem saņemti gan no liepājniekiem, gan atceļojuši no Bauskas, Smiltenes, Rīgas, Vecumniekiem, Ērgļiem, Cēsīm, Dagdas, Ādažiem, Salaspils, Ogres, Turlavas, Lielvārdes, Siguldas, Kandavas, Dobeles, Ikšķiles, Alojas, Gulbenes, Saldus, Ventspils, Vangažiem, Lubānas, Krimuldas, Jelgavas, kā arī no Amerikas Savienotajām valstīm.

Biedrība “Tu esi gaidīts” izsaka lielu pateicību visiem ziedotājiem: “Šorīt mēs esam laimīgas un gandarītas. Kad pirms sešiem mēnešiem aizsākās šis projekts, nodomājām, ka, ja saņemsim un varēsim mazajām pēdiņām nodot vismaz simts pārus zeķītes, tas būs ļoti daudz un pietiekami, bet teju tūkstoš līdzcilvēku atbalsts ir aizkustinošs. Kopā esam spēks, kopā mēs varam!”