Spraigi notikumi Daugavpilī: pie jaungada svētku "svinētāja" atrod gāzes ieroci

© Lauris Aizupietis/F64 Photo Agency

Gadu mijas svinībās Vienības laukumā, Daugavpilī, aizturēts vīrietis ar gāzes ieroci, uzzināja pilsētas Pašvaldības policijā.

Publiska pasākuma laikā Vienības laukumā policijas patruļas uzmanību piesaistījusi personu kompānija, kura savstarpēji konfliktēja. Kad policijas darbinieki pienāca pie kompānijas, lai noskaidrotu situāciju, pēkšņi sākās kautiņš starp divām personām. Konflikta izšķiršanas procesā tika konstatēts, ka vienai no personām ir gāzes ierocis. Persona aizturēta un nodota Valsts policijas darbiniekiem turpmāko procesuālo darbību īstenošanai.

Pasākuma norises gaitā tika veiktas vairākas profilaktiska rakstura pārrunas ar personām par pirotehnisko izstrādājumu lietošanu publisko pasākumu laikā.

Svētku brīvdienu laikā noformēti četri administratīvā pārkāpuma protokoli par sīko huligānismu, seši - par alkoholisko dzērienu vai citu apreibinošo vielu lietošana sabiedriskās vietās un atrašanās sabiedriskās vietās reibuma stāvoklī, viens - par smēķēšanas ierobežojumu pārkāpšanu. Tāpat viens cilvēks sodīts par gājējiem noteikto pienākumu pārkāpšanu.

Par transportlīdzekļu apstāšanās un stāvēšanas noteikumu pārkāpumiem noformēti trīs administratīvā pārkāpuma protokoli. Tāpat policijas iesaistīšanās bija nepieciešama septiņu konfliktsituāciju gadījumos un vienā ģimenes strīdā.

Uz Daugavpils Reģionālās slimnīcas detoksikācijas palātu pašvaldības policija nogādāja 13 personas. Kopumā pērnā gada pēdējā dienā un jaunā gada pirmajā dienā pašvaldības policijā saņemti 65 izsaukumi.

Svarīgākais