Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā

Stiprais vējš nogāzis Ogres svētku egli

© Dāvis Ūlands/F64 Photo Agency

Stiprās vēja brāzmas šovakar apgāzušas svētku egli Ogrē.

Īsi pēc egles apgāšanās to mēģināts uzstādīt atpakaļ, kas arī izdevies.

Saskaņā ar Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra datiem lielākajā daļā Latvijas teritorijas šovakar bij pastiprināts vējš. Kurzemē, Vidzemē un Rīgas reģionā izsludināts dzeltenais brīdinājums - meteorologi prognozēja, ka dienas otrajā pusē ziemeļrietumu, rietumu vējš piekrastes rajonos brāzmās pastiprināsies līdz 20-22 metriem sekundē.

Tika prognozēts, ka jaungada nakts sākumā gaidāms lielākoties mākoņains laiks un vietām arī nokrišņi - lietus, slapjš sniegs, austrumos arī sniegs. Bet, pastiprinoties augsta spiediena atzara ietekmei, debesis pakāpeniski skaidrosies. Nakts sākumā pūtīs mērens līdz mēreni stiprs ziemeļrietumu vējš, brāzmās līdz 15-17 metriem sekundē, vietām piekrastē līdz 20 metriem sekundē. Savukārt nakts vidū vējš iegriezīsies no rietumiem un pierims. Termometra stabiņš naktī noslīdēs līdz +1…-4 grādiem, bet piekrastē - līdz 0...+4 grādiem.

Rīgā naktī debesis skaidrosies un ievērojami nokrišņi nav gaidāmi. Pūtīs mērens līdz mēreni stiprs ziemeļrietumu, rietumu vējš, nakts sākumā brāzmās līdz 20 metriem sekundē, bet nakts otrajā pusē vējš iegriezīsies no rietumiem, dienvidrietumiem un pierims. Minimālā gaisa temperatūra gaidāma ap nulli grādu pēc Celsija skalas.