Ventspilī nosvin Karlīnes ielu

Kūpinātu zivju smarža un putojošs alus brīvdienās plūda pa romantiskākā Ventspils rajona Ostgala ieliņām. Te svinēja Karlīnes ielas svētkus.

Savas vislabākās un vismīļākās ielas svētkus pēdējos gados svin daudzās mazās un lielās pilsētās. Tie ir īpaši ar kaimiņu būšanu – vairums atnācēju cits citu pazīst, tāpēc lustēšanās ir daudz brīvāka. Svētku organizēšanā iesaistās arī daudzi brīvprātīgie, jo paši priekš sevis vien to visu dara. Ventspils Karlīnes ielas svētku patrons, līdzfinansētājs un ierosinātājs ir uzņēmējs Italo Freimanis. Viņš Karlīnes ielā dzīvo un pirms diviem gadiem saprata, ka ir kaut kas jādara: "Ostgals likās tāds pamests. Bet tādā vēsturiskā vidē var zivis smaržot, alus putot, cilvēki priecāties!" Tāds bija Karlīnes ielas svētku sākums. Pirmajā gadā gan daudzi pret tiem izturējās ar skepsi, bet šogad netrūka ne palīgu, ne daudzajās ēverģēlībās līdzdarboties gribošu ļaužu. Tauta dziedāja, dejoja, ēda, nodarbojās ar dažādiem rokdarbiem un pat precējās.

Latvijā

Šonedēļ tika izziņots mazskaitlīgs gājiens no Saeimas uz Ministru kabinetu, lai protestētu pret pensiju plānu izmaiņām. Jautājums, vai akcijas jēga bija vērsta uz to, lai nākotnē piešķiramās pensijas būtu nevis lielākas, bet gan mazākas, vai tomēr Vecrīgā TV kameru priekšā notika domubiedru vingrināšanās politiskajās aktivitātēs, vai ar gājiena palīdzību tika aizstāvētas kredītiestāžu biznesa intereses?

Svarīgākais