Talsu novadā kaimiņš izglābj cilvēku no liesmu pārņemtas mājas

© Vladislavs Proškins/F64

Svētdien vakarā Talsu novadā kaimiņš izglābis cilvēku no liesmu pārņemtas mājas,  informē Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Pulksten 19.11 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz izsaukumu Talsu novada Īves pagastā, kur saskaņā ar sākotnējo informāciju no dzīvojamās mājas cēlās liesmas. Ierodoties notikuma vietā, VUGD darbinieki konstatēja, ka ar atklātu liesmu deg vienstāva dzīvojamā māja 120 kvadrātmetru platībā. Ēkai jau bija iebrucis jumts.

Pirms ugunsdzēsēju ierašanās ugunsnelaimi bija pamanījis kaimiņš, kurš, riskējot ar savu veselību un dzīvību, pēc piezvanīšanas uz 112 bija ieskrējis degošajā un sadūmotajā ēkā un izglābis tajā esošu cilvēku. Izglābtais bija cietis ugunsgrēkā un tika nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestam (NMPD). Plkst.0.39 ugunsgrēks tika likvidēts. VUGD pateicas kaimiņam par drosmīgo un pašaizliedzīgo rīcību.

Vēl viens ugunsgrēks ar cietušo svētdien izcēlās Salacgrīvas novada Liepupes pagastā, kur kādā sabiedriskā ēkā dega elektriskā plīts. Liesmas bija izdevies apdzēst ar ugunsdzēsības aparātu jau pirms VUGD ierašanās. Neraugoties uz to, ugunsgrēkā bija cietis cilvēks, kurš tika nodots NMPD.

LETA jau ziņoja, ka svētdien ugunsgrēkā arī viens cilvēks gāja bojā. Traģiskā ugunsnelaime notika Kuldīgas novada Rendas pagastā, naktī aizdegoties vienstāva koka mājai.

Latvijā

Valsts vides dienests (VVD) sadarbībā ar Bauskas novada pašvaldības policiju pārkāpumu izdarīšanas laikā pieķēris personas, kas Bārbeles pagastā nelegāli noglabājuši atkritumus, kopumā piesārņojot aptuveni 0,3 hektāru teritoriju, aģentūru LETA informēja VVD sabiedrisko attiecību vadītāja Aija Jalinska.

Svarīgākais