VUGD priekšnieks: Nākamais dienestam nebūs attīstības gads

© Oksana Džadana/F64

Nākamais gads Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestam (VUGD) būs kapacitātes noturēšanas, nevis attīstības gads, šādu viedokli LTV "Rīta panorāmā" pauda VUGD priekšnieks Oskars Āboliņš.

Āboliņš stāstīja, ka nauda VUGD visvairāk trūkst autoparka atjaunošanai un nolaistāko ugunsdzēsēju depo sakārtošanai, piemēram, autoparka uzturēšanai vien dienestam katru gadu vajadzētu 10 miljonus eiro.

Savukārt darbinieku VUGD kopumā pietiekot - dienestā ir 126 brīvas vakances, bet kopumā strādā vairāk nekā 3000 darbinieku. Pēc Āboliņa vārdiem, interese par darbu VUGD ir gana laba un šajā ziņā nevarot sūdzēties.

Runājot par dienesta darba tendencēm, Āboliņš stāstīja, ka trešo gadu pēc kārtas vērojams, ka ugunsgrēku skaits Latvijā samazinās, bet palielinās izsaukumu skaits uz glābšanas darbiem.

Pērn ugunsgrēkos Latvijā gājis bojā 81 cilvēks, bet līdz šim šogad - 76, kas ir "gana traģiski", sacīja Āboliņš un uzsvēra, ka dienests aktīvi cenšas strādāt prevencijas jomā, piemēram, mudina uzstādīt dūmu detektorus, un dienesta vadītājs uzskata, ka šajā darbā ir vērojamas sekmes un detektori parādījušies daudzās mājās. Viņš mierināja, ka no nākamā gada sākuma dienests vēl necentīsies aktīvi likt sodus par neuzstādītiem detektoriem, bet darbosies pēc principa - konsultē vispirms.

Latvijā

Dzīvei nepieciešamā alga jeb minimālais ienākumu līmenis, kas tiek uzskatīts par nepieciešamu indivīdam vai ģimenei, lai segtu savas pamatvajadzības un uzturētu pienācīgu dzīves līmeni noteiktā ģeogrāfiskā apgabalā, 2024.gadā Rīgā ir 1630 eiro bruto, bet reģionos - 1384 eiro bruto, liecina atalgojuma pētījumu un vadības konsultāciju uzņēmuma "Figure Baltic Advisory" veiktais šī gada pētījums.

Svarīgākais