Nolauztas svētku egles, norauti jumti! Glābēji stāsta par vēja radīto postažu

© Emīls Desjatņikovs/F64 Photo Agency

Glābēji vakar saņēmuši 160 izsaukumus par stiprā vēja nodarītajiem postījumiem, informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) pārstāve Agrita Vītola.

Lielākā daļa izsaukumu saņemti laika posmā no plkst.12.30 līdz 23. Galvenokārt, bija nepieciešams novākt kokus, kas bija nogāzušies uz ceļa braucamās daļas. Atsevišķos gadījumos vējš bija norāvis jumta skārda gabalus, noplēsis reklāmas izkārtni vai izlauzis loga vērtni.

LETA jau ziņoja, ka vakar līdz plkst.19 VUGD bija saņēmis aptuveni 120 izsaukumus par nepieciešamību novākt stiprā vēja nogāztus kokus.

VUGD vēstīja, ka Rīgā bija tikai viens izsaukums uz vēja postījumu novēršanu, kur metāla stabs uzkritis automašīnai, savukārt 13 izsaukumi bija Vidzemē un Latgalē.

Piemēram, Ventspilī stiprais vējš izpostījis divas svētku egles. Kā aģentūrai LETA stāstīja PSIA "Ventspils labiekārtošanas kombināts" sabiedrisko attiecību speciāliste Agnese Koponāne, nolauzta pilsētas galvenā egle Lielajā laukumā, kā arī apgāzta no mākslīgajiem materiāliem gatavotā egle, kas atradās pie Olimpiskā centra "Ventspils". Patlaban pašvaldībā sasaukta sanāksme, kurā lemj par vēja nodarīto postījumu seku novēršanu.

Informācija Aizkraukles novada domes mājaslapā liecina, ka stiprās vēja brāzmas nav izturējusi arī Aizkraukles Ziemassvētku egle. Pašvaldība aicina iedzīvotājus netuvoties eglei un nepostīt tās rotājumus. Egli pār jaunam plānots uzstādīt rīt, jo šodien to nevar darīt stiprā vēja dēļ.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.