Traģēdija uzņēmuma teritorijā Rīgā: ar traktoru nāvējoši sabrauc velosipēdistu

© Vladislavs Proškins/F64 Photo Agency

Vakar Latvijā reģistrēti 98 ceļu satiksmes negadījumi, kuros gāja bojā viens un cieta vēl deviņi cilvēki, informēja Valsts policija.

Vakar ap plkst.23 Rīgā, Daugavgrīvas šosejā, kāda uzņēmuma teritorijā, ar traktoru tika uzbraukts velosipēdistam, kurš no gūtajām traumām notikuma vietā gāja bojā. Policija skaidro notikušā apstākļus.

Otrdien pa četriem cilvēkiem cieta avārijās Rīgā un tās apkārtnē un Latgalē, bet viens - Zemgalē. Divi no cietušajiem bija velosipēdisti.

Par automašīnas vadīšanu alkohola reibumā policija vakar aizturējusi deviņus autovadītājus: četrus - Zemgalē, trīs - Rīgā un tās apkārtnē, bet pa vienam - Latgalē un Kurzemē. Rīgā aizturēts arī autovadītājs, kurš bija lietojis narkotiskās vielas.

Par ātruma pārsniegšanu autovadītājiem noformēti 150 protokoli. Rīgas apkārtnē par atļautā braukšanas ātruma pārkāpšanu sodīti 40 autovadītāji, Vidzemē - 38, Zemgalē - 34, Latgalē - 21, bet Kurzemē - 17 autovadītāji. Rīgā trīs autovadītāji sodīti arī par agresīvu braukšanu.

Kopumā policija vakar noformējusi 368 protokolus par ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumiem.

Latvijā

Nākamgad plānots paaugstināt akcīzes nodokli degvielai, bezalkoholiskajiem un alkoholiskajiem dzērieniem, kā arī paredzēta akcīzes nodokļa paaugstināšana tabakas izstrādājumiem no 2027.gada, paredz valdības otrdien atbalstītie Finanšu ministrijas (FM) sagatavotie grozījumi likumā "Par akcīzes nodokli".