Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā

Latvijā Google visvairāk meklē loterijas

© pixabay

Jau deviņpadsmito gadu tīmekļvietne Google Trends apkopo informāciju par pasaulē kopumā un katrā valstī atsevišķi visbiežāk Google meklētājā rakstīto vārdu. Latvijā pirmajā trijniekā ir divi ar loterijām saistīti meklējumi – Čeku loterija un Skrāpē un laimē.

Tāpat kārtējo reizi apstiprinās, ka Latvijas iedzīvotāji ir lielākie un labākie hokeja fani pasaulē, jo 2019. gada Pasaules čempionāts hokejā un Kontinentālās hokeja līgas spēļu gaitas ir ierindojušās meklēšanas topu virsotnēs.

Kā norāda Google Baltijas valstu vadītājs Vītauts Kubiļus, šā gada Lietuvas meklēšanas tendences atspoguļoja vietējas nozīmes notikumus, pretēja situācija novērojama Latvijā. 2019. gada apskatā novērojams kas interesants - dažādu visbiežāk meklēto jēdzienu kategoriju augšgalos drīzāk parādās Latvijas iedzīvotāju interese par pasaulē nozīmīgiem, globāliem notikumiem, turpretim salīdzinoši mazākā mērā par vietējas nozīmes aktualitātēm. Latvijas iedzīvotāju interešu lokā šogad ir bijusi gan ar seriāla starpniecību atkal aktualizētā Ukrainas pilsētas Černobiļas AES katastrofa, gan postošais ugunsgrēks Parīzes Dievmātes katedrālē, gan arī Eda Šīrana viesošanās Rīgā koncertturnejas Divide ietvaros.

Starp meklētākiem notikumiem Latvijā šogad ir bijušas arī Eiropas Parlamenta vēlēšanas, Staro Rīga, Rīgas svētki, Muzeju nakts un 18. novembris. Tāpat Eirovīzija un Instrumentu koncerts. Līdzās filmai par Černobiļu Latvijas iedzīvotāji bieži meklējuši informāciju par Troņu spēlēm, Dvēseļu puteni, Sarkano mežu, kā arī šoviem - Saimnieks meklē sievu un Caur ērkšķiem uz…

Lielu interesi par sevi šogad Latvijā ir izraisījis ne tikai Eds Šīrans, bet arī Andris Kivičs, Latvijas prezidents Egils Levits, premjers Krišjānis Kariņš, kā arī pāragri aizsaulē aizgājušais Mārtiņš Ķibilds.

Savukārt visbiežāk meklētākie pakalpojumu sniedzēji un zīmoli Latvijā saskaņā ar Google Trends datiem šogad ir bijuši 188, Citadele, Tet, RD Electronics, OCTA, Luminor, Madara Cosmetics, SEB, kā arī Maxima un Rimi (jo īpaši iespējamās atlaides šajos tirdzniecības tīklos).

Atšķirībā no citiem gadiem, kad starp meklējumiem topā bija arī konservēšanas un ievārījumu vārīšanas receptes, šogad lielākoties tika meklēta informācija par vienkāršu, ērti pagatavojamu vai iegādājamu pārtiku, piemēram, par Lieldienu ēdieniem un olu krāsošanu, Miķeļdienu ēdieniem un gadatirgiem. Tāpat latviešus interesē picu, aroniju sīrupa un brūkleņu ievārījuma receptes. Cieņā bijušas arī ēdienu receptes no dārzeņiem, augļiem, īpaša interese šogad bijusi par mango. Tāpat Latvijas iedzīvotāji interesējušies par pankūku cepšanu un ko pagatavot no Selgas cepumiem.

***

Populārākie Google meklējumi Latvijā 2019. gadā

1. Skrāpē un laimē

2. IIHF

3. Čeku loterija

4. 1188

5. Starppilsētu autobusi

6. Eiropas Parlamenta vēlēšanas

7. Černobiļa

8. Lupy games

9. Tet

10. Citadele

Avots: Google Trends