Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā

Sieviete nelikumīgi izmanto slavena Latvijas zīmola vārdu, iznomājot tā kleitas

© Ekrānuzņēmums no Instagram/Coo Culte

Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesa piespriedusi 300 eiro lielu naudas sodu kādai sievietei, kura nelikumīgi izmantojusi Latvijā radīto zīmolu "Coo Culte", iznomājot šī zīmola kleitas, lasāms publiski pieejamajā anonimizētajā tiesas spriedumā. 

Tajā skaidrots, ka pārbaude pie sievietes, kura reģistrējusies kā pašnodarbinātā persona, notikusi šī gada maijā. Konstatēts, ka kleitas ar preču zīmi "Coo Culte" tiek iznomātas par naudu, nesaņemot autortiesību īpašnieka atļauju.

Tiesas sēdē sieviete savu vainu pārkāpuma izdarīšanā neatzina, paskaidrojot, ka ir invalīde, gribējusi nopelnīt, uzsākt privāto biznesu. Viņa tiesai skaidroja, ka izdomājusi iznomāt meitu kleitas, kā arī iegādājusies kleitas no kaimiņiem un paziņām, darbojusies kā pašnodarbinātā persona. Sieviete gan nenoliedza, ka ir zinājusi par "Coo Culte" preču zīmi.

Spriedumā norādīts, ka sievietei izņemtas 16 kleitas, divas apakškleitas un viena josta - visas ar "Coo Culte" zīmolu.

Zīmola pārstāvis tiesai bija pieteicis zaudējumu 3075 eiro apmērā, taču tiesa secināja, ka zaudējuma atlīdzība nav nosakāma, bet norādīja, ka uzņēmums var mēģināt zaudējumus piedzīt civiltiesiskā kārtībā.

Tāpat tiesa nolēma, ka izņemtās kleitas tiks konfiscētas un sievietei tiks piemērots 300 eiro liels naudas sods.

Zīmols "Coo Culte" pieder SIA "Lingerie Baltic". Uzņēmums pērn strādājis ar 548 908 eiro lielu apgrozījumu un 66 859 eiro lielu peļņu. Ar zīmolu "Coo Culte" tie pārdoti dažādi sieviešu apģērbi. Uzņēmuma īpašniece ir Ilona Giberte.